Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få noen tips til å få mindre sexlyst?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg stilte et spørsmål angående sex avhengighet. Og fikk referansekoden 811dc. Ville bare legge til en ting. For at dere skal få litt mer forståelse for frustrasjonen min. Dette er noe jeg har vært plaget med hele livet. Begynte å onanere da jeg var rundt tre år gammel (har jeg blitt fortalt hjemme) og fra jeg begynte i første klasse og til jeg gikk i 10 (sluttet pga skamfølelse over alt som har med sex å gjøre pga overgrep) onanerte jeg minst én gang daglig. Til tider kunne jeg onanere til jeg ble gjennomsvett og sår. Har også alltid vært veldig fascinert over pupper og tok alle på puppene da jeg var liten. Dette er super plagsomt for meg, og nå som jeg er seksuelt aktiv, har det gått over til at jeg hele tiden vil ha sex med kjæresten min og tar henne på rumpa/puppene til hun blir synlig plagd av det (men selvfølgelig ikke sånn at hun føler på ubehag eller at jeg gjør noe mot hennes vilje). Trenger tips til å få mindre sexlyst og ikke være så avhengig av sex osv.

Besvart 30.08.2019 12:57
 

Svar
Hei jente 19!

Det å ha stor sexlyst, kan være frustrerende og slitsomt. Noen ganger går det bare ut over en selv, andre ganger kan også partner oppleve det slitsomt og ubehagelig.

I spørsmålet sier du at du er 19 år. Det betyr at puberteten din ennå ikke er over. Etterhvert som du blir eldre og puberteten går over, vil den mest intense kåtheten blekne og bli lettere å håndtere.

Men, dette hjelper jo ikke deg slik du har det nå. Den enkleste måten å takle intens kåthet på, er å onanere. Slik du forteller om deg selv, virker heller ikke det på deg.

En annen løsning er å snakke med noen som er utdannet til og trent i å snakke med mennesker som har ulike utfordringer med seksualitet. En sexologisk rådgiver er en fagperson som kan hjelpe deg. Ta kontakt med helsestasjon for ungdom i kommunen din og sjekk ut om de har tilbud om det er eller om de kan forteller deg hvor du kan finne en. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex