Hopp til hovedinnholdet

Vennen min jobber på legekontoret, Hva får hun vite om meg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 19 år og har vært til legen med urinprøve får å sjekke om jeg har kjønsyksom, vennina mi jobber som helsesekretær og tar blodprøver osv... får hun med seg mine resultater på prøven, eller går den bare til legen, får hun vite at jeg har tatt prøve, og om jeg senere må ta blodprøve får andre sykdommer får hun vite hvile sykdommer jeg har ? Mvh meg som har Vennen min på legekontoret

Besvart 03.09.2019 22:27
 

Svar
Hei jente 19

Når vennen din jobber på legesentret har hun i jobben undertegnet taushetsplikt og det innebærer at hun ikke har mulighet til å "snoke" av nysgjerrighet i journaler. All helsepersonell er underlagt streng taushetsplikt og kan miste jobben dersom de bryter denne. Blodprøvesvar formidles fra de som analyserer og rett til den som har rekvirert det. Det er ikke vanlig at laboratoriets ansatte sjekker svar. Det kan være forskjeller i rutiner fra små til store legekontor. Uansett skal du være sikker på at dine prøvesvar eller andre opplysninger ikke kommer ut. Du kan ta dette opp med legen din slik at journal systemet sperrer vennen din sin tilgang til din journal. Det er ikke vanlig at de som tar blodprøver vet diagnoser eller annet personlig om deg. 

Legger ved noen artikler du kan lese. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex