Hopp til hovedinnholdet

Drømmer at jeg blir voldtatt.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig mange gangen opplevd at jeg har blitt voldtatt i søvne og det er skrekkelig. Man kan ikke bevege på kroppen og det er som om man er i en slags søvnparalyse. Lurer egentlig bare på om det er noe spesiell grunn til at man kan ha mareritt om at man blir voldtatt og hvordan evt få en ende på det.

Besvart 01.09.2019 17:39
 

Svar
Hei

Det må være veldig ubehagelig. Jeg forstår godt at du ønsker å bli kvitt disse drømmene.

Drømmer lager bilder på det vi syns er vanskelig i våken tilstand. Det behøver ikke ha noe med sex eller voldtekt å gjøre at du har disse drømmene. Det kan for eksempel være at du får bilder av det å miste kontrollen, være hjelpesløs eller ikke klare å forsvare deg.

Kan du kjenne deg igjen i det? Opplever du å være hjelpesløs eller uten kontroll i det våkne livet ditt?

Ofte er det slik at vonde drømmer blir mindre vonde når man snakker med noen voksne profesjonelle om hvordan man har det i det våkne livet.

Jeg anbefaler deg å snakke med en voksen du stoler på om hvordan du har det. Mamma eller pappa er naturlig førstevalg, men hvis det blir vanskelig eller flaut, så kan du kontakte sosiallærer eller helsesykepleier på skolen.

Masse lykke til :-)

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex