Hopp til hovedinnholdet

Ubeskyttet sex

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 17år som hadde ubeskyttet sex for 2 uker siden. jeg har fått mensen og det har vart lenge. nå er jeg bortreist å får ikke vært hos legen før i neste uke å da har det gått 3 uker. kan jeg fortsatt være gravid? eller er det noe annet esk: kjønnssykdommer? tror jeg også har fått urinveisinfeksjon noe jeg aldri har fått og det er ganske varmt her akkurat nå. kan det være stress eller at jeg tenker mye som gjør at jeg ikke vil spise? blir aldsri sulten å må tvinge meg til å spise Hvis jeg er gravid dreper jeg et barn eller er ikke det blitt unge enda?

Besvart 29.08.2019 13:32
 

Svar
Hei jente 17 år

Så fint at du skriver til ung.no

- Du skriver at du har hatt ubeskyttet sex, og at du har fått mensen. Siden du har fått mensen etter samleie, så tror jeg ikke du er gravid. Du skriver at mensen har vart lenge, har du mensen nå? Hvis du fremdeles er bekymret for om du kan være gravid, så kan du ta en graviditetstest. Den får du gratis på helsestasjon for ungdom eller helsesykepleier på skolen. Testen kan også kjøpes på apoteket, og i noen dagligvarebutikker. 

 

- Du skriver du tror du har fått urinveisinfeksjon. Symptomer på urinveisinfeksjon kan være at du tisser ofte, svie/smerter når du tisser, blod i urinen, smerter i nedre del av magen eller ryggen, feber eller kvalme. Hvis du tror du har urinveisinfeksjon, så bør du ta kontakt med en lege der du er, for å sjekke om du trenger behandling for det. Hvis du er i Norge, så kan du for eksempel ringe legevakten på tlf 116117.

 

- Du lurer på om du kan ha fått kjønnssykdommer. Når du har sex med en ny partner, så kan det være lurt å bruke kondom. Det er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot kjønnssykdommer. Du skriver at du er bortreist til neste uke. Dette er noe du kan sjekke opp hos legen din når du har kommet hjem igjen.

 

- Du nevner stress og at det er varmt der du er nå. Reiser du sammen med noen? Det er ikke godt å gå rundt å tenke på disse tingene alene, kanskje reiser du sammen med noen som du kan snakke med? eller du kan ringe til noen du stoler på? Stress og varme er ting som kan påvirke matlysten. Husk å få i deg nok væske og god mat. 

 

Håper dette var oppklarende for deg, les gjerne vedlagte artikler. Lykke til. 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex