Hopp til hovedinnholdet

Det svir når jeg har samleier, hva kan jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med smerter under samleie og da spesielt mot urinrørsåpningen og bak mot perineum. Jeg har vært hos legen flere ganger for dette, også hos spesialister men det eneste tipset jeg får er å bruke mer glidemiddel. Da jeg påfører glidemiddel svir det, og jeg har testet ulike typer, som lilla durex, glidemiddel med smak og silikonbasert. Har du/dere noen tips til løsning? Er så kjedelig når det som skal være det deiligste i hele verden blir vondt, så å si hver gang.

Besvart 30.08.2019 14:04
 

Svar
Hei jente 20!

Så frustrerende det må være for deg å ha det slik! Spesielt siden du har vært hos flere leger uten å få hjelp!

Det du sier i spørsmålet ditt, er helt sant; samleier skal være deilige og ikke vonde. Blir det vondt, er det ikke rart at en blir frustrert, sliten og oppgitt. 

Det første en må gjøre når slikt oppstår, er å snakke med en lege og be om en undersøkelse. Selv om leger skal kunne hjelpe en når en har det vondt, er det ikke alle leger som kan like mye som jenter og smerter under samleier. Det er derfor ok å sjekke ut om legen kan noe om dette. Snakk gjerne med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din for å finne ut om legen der er ok eller om de har andre leger å anbefale. 

Du kan også sjekke ut nettressursen vulva.no. Den er laget for både pasienter og helsepersonell.

Noen ganger kan det være at du trenger en kombinasjon av hjelp: lege, fysioterapeut og sexologisk rådgiver. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom vil hjelpe deg med å komme i kontakt med riktige fagfolk.

Selv om du opplever det slitsomt og vanskelig nå, vil det bedre!

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex