Hopp til hovedinnholdet

Prøver underbevisstheten å fortelle meg noe?

Jente 19 år
 

Spørsmål

I natt hadde eg en drøm om den gamle psykologen min eg ska møte hun snart igjen å ta et siste farvell. Noe jeg ikke vil, jeg vil ikke si hade te hun nå som jeg har mulighet til å møte hun enkelig når som helt, men jeg må legges inn på psyken då. Hun va den første som ga meg trygghet, kjærlighet og alt. Å eg vil ikke gi slipp. Eg drømte om at eg va på den posten hun jobber på nå, vi snakket i lag, å pøutselig ble det til en sex drøm eg drømte at vi gå på hverandre kose med oss selv å kysse. Plutselig så va vi et annet sted å eg prøvde å ta livet av meg men hun stoppet meg, når eg våkna va eg helt våt nedentill å sikkelig kåt å eg klarer ikke å slutte å tenke på drømmen, å blir en smule kåt av det liksom. Men eg har ikke følelser eller noe for hun eg hadde jo aldri rørt hun i virkeligheten. Men hvorfor jeg har lest at drømmer er underbevistheten som prøver å fortelle deg noe, men hva prøver den å fortelle meg med det.

Besvart 01.09.2019 20:57
 

Svar
Hei jente 19 år!

Mange synes det er vanskelig å avslutte med terapeuter som har fulgt en over langt tid. Akkurat som du skriver kan en ha opplevelse av dette er første gang man har følt seg trygg, forstått og ivaretatt. Det å avslutte eller gi slipp kan være smertefullt og det kan også sette igang fantasien.

Seksuelle drømmer er faktisk ikke uvanlig når relasjonene er sterke og viktige. Det høres ut som denne behandleren betyr mye for deg. Akkurat hva drømmen vil fortelle deg er vanskelig å si, men det er helt tydelig at kroppen og hodet reagerer på at dette skal skje.

Ta det opp med behandler? Jeg forstår dette høres rart ut, men ofte kan det hjelpe å snakke om drømmene med behandler. Om du er komfortabel kan du fortelle om drømmene og tankene du har rundt avslutningen. Kanskje kan dere sammen finne ut av og sette ord på drømmens betydning? 

Håper dere får en fin avslutning og en god samtale. Mange tanker og klemmer fra meg!

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex