Hopp til hovedinnholdet

Jente

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år. Jeg sliter veldig med kraftig svie/brennende følelse i vagina etter samleie ved utløsning. Jeg prøver å gå på do etter samleie, hvor jeg tørker og tørker, noe som ikke gjør svien noe bedre.. Ofte et det så vont at jeg vet ikke annet å gjøre enn å skrike! Har prøvd mange ganger å dusje rett etter, men det eneste som kan gjøre situasjonen litt bedre er å ta i en tampong. Svien oppstår bare etter sex ved når han kommer inni meg. Av og til bruker jeg kondom og da merker jeg omtrent ingenting, men jeg ønsker ikke å være avhengig av kondom for å kunne ha sex. Jeg har kjæreste og går på p-piller Hva kan det være som utløser en slik kraftig reaksjon?

Besvart 03.09.2019 20:10
 

Svar
Hei!

Jeg kan ikke si deg helt sikkert hva som er årsaken til den svien du kjenner etter samleie.

Det kan være så enkelt som en soppinfeksjon i skjeden. Typisk symptom er da blant annet sårhet og svie i og skjeden og rundt skjedeåpningen. Andre symptomer er gjerne kløe og økt utflod.

Soppinfeksjon skyldes en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden og er ikke en seksuelt overførbar sykdom. De fleste kvinner opplever soppinfeksjon minst en gang i livet.

Du kan først velge å prøve behandling mot soppinfeksjon. Da kan du kjøpe Canesten eller Paveryl stikkpiller og krem på apoteket og ta en kur. Det er uten resept. Følg bruksanvisningen nøye. Dusj deg nedentil 1 g pr dag og unngå å dusje inn i skjeden. Unngå også å bruke tampong i denne perioden. Bruk heller bind.

Om ikke denne kuren virker, vil jeg anbefale deg å oppsøke Helsestasjon for ungdom, helsesykepleier eller fastlegen din, for å få hjelp til å finne årsaken.

Jeg legger ved noen artikler som du også kan lese.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex