Hopp til hovedinnholdet

Kan vi ha sex uten kondom med p-stav?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har satt inn p-stav men lurer på om hva som skjer hvis kjæresten min kommer inni meg?Kan jeg fortsatt bli gravid?Er det trygt å ha ikke bruke kondom siden jeg har p-stav?

Besvart 31.08.2019 19:15
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Det som er viktig i forhold til uplanlagt graviditet er når du fikk satt inn p-staven og at du ikke var gravid når du fikk satt den inn. Siden du ikke skriver når du fikk satt inn p-staven så tar jeg med div info fra sex og samfunn: 

Før du setter inn en p-stav er det svært viktig å utelukke at du er gravid.

Hvis du brukte hormonell prevensjon: Fortsett å bruke denne fram til p-staven er satt inn.

Hvis du ikke brukte hormonell prevensjon: Du skal ikke ha samleie uten kondom de siste tre uker før du får satt inn p-staven. Bruk av nødprevensjon (angrepille) regnes ikke som sikkert nok. En graviditetstest kan tas 3-4 uker etter et samleie uten beskyttelse. Først da vil testen være sikker. 

Dersom p-staven settes inn mellom dag en og femte dag i menstruasjonen, er du sikker fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 7 første dagene.

Hvis alt dette høres greit ut så er du sikker og kan ha sex framover uten kondom. Dette gjelder også de dagene du har blødning. Husk at vanlig menstruasjonssyklus faller bort ved hormonell prevensjon.

Håper at svaret var til hjelp for deg. 

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex