Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg spørre kjæresten min om å ha sex igjen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, for noen uker siden så hadde jeg sex for første gang sammen med kj min. Alt gikk fint og begge hadde en koselig stund. Dette er kanskje ett av de beste tingene som har skjedd meg, det var som å runke bare 1000 ganger bedre. Jeg elsket det. Nå i det siste har jeg bare hatt lyst til å ha sex igjen. Jeg blir skikkelig kåt sammen med kj min og klarer ikke tenke på noe annet. Jeg blir så kåt av og til at jeg bare må runke og av og til vil hun runke meg. Jeg klarer ikke holde meg. Jeg luer derfor på hvordan kan jeg spørre kj min om å ha sex igjen? Tørr liksom ikke å spørre, er redd for at hun sier nei:(

Besvart 01.09.2019 19:37
 

Svar
Hei gutt 14 år. 

Så fint at du hadde en god opplevelse første gang du hadde samleie med kjæresten din. 

Noen jenter får vondt. Hvis jenta ikke er klar for å ha samleie, eller at hun er stresset, blir hun ikke kåt. Da er skjeden tørr og trang, og friksjonen fra penisen kan lage rifter og sår som svir. 

Brukte dere kondom? Kanskje bekymrer hun seg for uønsket graviditet?

Kanskje var hun ikke klar for å ha samleie? Kanskje angrer hun? 

Er du sikker på at kjæresten hadde en like god opplevelse som du hadde? Det er bare 29 % av jentene som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Da trenger man ikke ha samleie. 

 

Du kan snakke med kjæresten om dette. Hvis en moden nok til å ha seksualitet sammen, er man moden nok til å snakke om det. 

For å unngå at du blir så kåt, kan du runke før du ser henne. Når dere er sammen og du blir kåt, kan du gå på toalettet å runke for deg selv. Da påtvinger du ikke ditt seksuelle behov på henne.

Det kan være at kjæresten vil vente med å utforske mer seksualitet. Det er viktig at du har respekt for henne og de valgene hun tar.

Du kan henvise til den dagen dere hadde samleiet og spørre hva hun tenker om det som skjedde. La henne snakke fritt. Hvis hun nøler, kan du spørre om hvordan det var for henne, hvordan hun opplevde det da, og hva hun tenker i ettertid. 

Kanskje dere kan lese artiklene sammen og snakke om det dere leser? 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om dette. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex