Hopp til hovedinnholdet

Er det greitt at venninna mi og jeg har sex sammen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hver gang jeg og venninna mi overnatter hos hverandre (som er ca en gang i uka) liker vi å ligge nakene sammen og kose, mye. Vi pleier å gnikke underlivene sammen og det som blir kalt «å sakse». De siste ukene, eller kanskje månden, har vi begynt å slikke hverandre på tissen og sånt. Dette er noe vi begge ser frem til når vi overnatter hos hverandre. I tillegg har vi begge kjærster, å vi er veldig sikre på legningen, vi er begge hetro. Jeg lurer på om det er greit at vi gjør dette, både ovenfor kjærstene, oss selv og andre «uskrevene regler». Kan venninna mi og jeg såkalt «pule» og/eller slikke hverandre?

Besvart 02.09.2019 22:08
 

Svar
Hei jente 15!

Den eneste som bestemmer om du skal ha sex, med hvem og på hvilken måte, er kun du. Ingen kan tvinge eller overtale deg til noe du ikke vil. Ingen kan heller få deg til å la være å gjøre noe. Har du og venninna di glede av å ha sex sammen, så er det fint.

To personer av samme kjønn kan godt ha sex sammen uten å kalle seg lesbiske eller bifile. Når en er i puberteten, er det ikke uvanlig at en kan kjenne seg kåt stort sett hele tiden. Noen ganger forstår en hvorfor en blir kåt, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv. Det er derfor ikke uvanlig at en tester ut sex når en er i puberteten, også med noen av samme kjønn som seg selv.

For noen er dette måten en finner ut av at en selv er lesbisk eller bifil, for andre er det bare deilig. Det er uansett bare en selv om kjenner hva det er som er riktig og god for en.

I spørsmålet ditt, forteller du at dere begge har kjærester. Noen ville nok kalle det dere gjør for å være utro mot kjærestene deres. Andre blir ikke noe stressa eller urolig over det. Uansett er det fint om du finner ut av hvilken type forhold du vil ha og hva du ville ha sagt om kjæresten din hadde sex med en annen person. 

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex