Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli gravid ved at man gnir kjønnsorganene mot hverandre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Før jeg og kjæresten min har sex så liker vi å suge og slikke hverandre. Det er super deilig. Noe annet vi har startet å gjøre i det siste er at jeg sitter oppå han og gnir fitta mi langs kuken hans, uten at den er inni. Vi bruker alltid kondom når vi har sex. Jeg har ikke turt å spørre om p-piller siden jeg er redd at foreldrene mine skal finne det ut. Men når jeg gnir meg på han bruker vi ikke kondom siden det er ikke noe deilig. Det jeg lurer på er om jeg kan bli gravid av at vi gjør det? Han spruter ikke og putter ikke kuken inn i meg jeg bare gnir langs den. Håper dere kan svare. Elsker siden deres!

Besvart 02.09.2019 14:16
 

Svar
Hei

Så bra at du tok kontakt med oss I ung.no.  Flott at dere bruker kondom for å beskytte dere mor uønsket graviditet.

Det er veldig liten sjanse for at du kan bli gravid ved å gni kjønnsorganene mot hverandre.  Det som er viktig for deg å vite er at noen gutter har sædceller I det slimet gutter produserer når de blir seksuellt opphisset.  Dermed finnes det en liten sjanse for å bli gravid selv om man ikke har samleie hvor gutten har utløsning inne I skjeden. 

Det hadde vært veldig lurt av deg å finne et prevensjonsmiddel som er litt sikrere enn kondom når du er seksuelt aktiv regelmessig.  Det er mange alternativer, og sikkert en som hadde passet for deg.  Du kan få prevensjonsveiledning hos Amathea, helsesykepleier på skolen og på helsestasjon for ungdom.

Jeg har lagt ved noen artikler som kan være fine for deg å lese. 

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex