Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg så kåt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg vil ha sex med alle jeg ser på gata. Jeg pleier som regel å onanere på gata hvis jeg blir veldig kåt. Det var en gang jeg mista bussen på grunn av dette. Det var en som stoppa foran meg mens jeg var i gang, han ga meg 50 kr. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å få dette til å stoppe. Jeg trenger hjelp! Hvorfor blir jeg så kåt? Jeg vil leve et normalt liv hvor jeg ikke trenger å stoppe midt i gata for å onanere. Alle vennene mine ser så lykkelige ut, mens jeg sitter her med STORE problemer og er skikkelig flaut. Som regel så pleier jeg å onanere 5 ganger per dag, men etter at jeg har begynt på skole igjen så skjer dette her mye oftere en hva som er vanlig. Mamma nekter å hjelpe meg, hun syntes at det jeg driver med er ekkelt og unødvendig. Jeg ba bestefar om å vise meg den store tissen hans, han nekta. Ingen vil hjelpe meg! Skal snart ta selvmord. Hade

Besvart 04.09.2019 16:20
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Det er alvorlig at du skriver at du vil ta selvmord! Hvis slike tanker kommer over deg, må du snakke med din mor. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom, fastlegen eller du kan ringe hjelpetelefoner slik som Alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111, legevakten 116 117 eller nødnummeret 113. 

Det er vanlig at en lett blir kåt i den alderen du er i nå. Det lages masse hormoner i kroppen din. Det kan ta litt tid før du føler at du har mer kontroll. Det hjelper å onanere til orgasme. Du kan onanere i dusjen før skolen, når du kommer hjem og ellers når du er på rommet ditt. Men du kan ikke onanere på offentlig sted, slik som på gata. Det er ikke lov fordi en kan sette andre i forlegenhet. 

Det er også sånn at du kan ta kontroll på kåtheten når den kommer og når det ikke passer å onanere. Når du blir kåt og det ikke passer, skal du aller først si "stopp" til deg selv. Da blir du bevisst hva det er du tenker. Deretter kan du ta fram telefonen og "liksom legge tankene" på telefonen, og deretter sveipe de vekk. 

Når du har gjort det, kan du avlede deg selv ved å tanke på noe morsomt, noe trist, noe kjedelig. Du kan også snakke med noen, chatte, løpe eller gå fort. Da vil det ta to, tre minutter før kåtheten er borte. 

Gjennom en slik teknikk tar du aktivt kontroll over tanker, følelser og handlinger. Du tar en god bestemmelse for å skjerme deg selv fra andre. 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å si så mye til og begynne med. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex