Hopp til hovedinnholdet

Kan man minske risikoen for og få barn hvis man blir for seks avhengig?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei bare lurte på om man kan minske risikoen for og få barn vis man blir for seks avhengig

Besvart 02.09.2019 15:13
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Nei, du kan ikke bli steril av å ha sex uansett hvor mye sex du har. Men, det som kan være risiko for sterilitet hvis du utsetter deg for å få kjønnssykdommer som klamydia, gonore, mykoplasma genitales, herpes, kjønnsvorter osv. 

Dette er virus og bakterier som kan sette spor etter seg i livmoren eller i overgangen mellom egglederen og eggstokkene dine og det må oppdages før du kan få behandling for det. Mange ganger har man ikke symptomer, så det er viktig å sjekke seg. 

Det er derfor viktig at du beskytter deg med kondom helt til dere begge får testet at dere ikke har kjønnssykdommer. Det kan du gjøre hos helsestasjon for ungdom og noen videregående skoler samt hos fastlegen din. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex