Hopp til hovedinnholdet

Jeg har prøvd utallige ganger å fingre men jeg får aldri noe inn.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, nå er jeg dritalei av å få dårlige svar av helsesøstere, leger og andre jenter på min alder. Jeg håper VIRKELIG jag kan få et ordentlig svar fra dere. Jeg har prøvd utallige ganger å fingre men jeg får aldri noe inn. Jeg er drit trang og klarer ikke så inn tuppen av liklefingeren. OG JA jeg er avslappet, rolig, tenker på noe jeg liker godt, puster med magen, glidemiddel alt det dere har svart på før!!! Hva faen skal jeg gjøre??? Jeg har så lyst til å ha sex og utforske meg selv!! Plis er det noe oprasjon eller noe jeg kan gjøre???? Det er FITTEVONDT når jeg prøver så godt jeg kan å få inn noe men ingenting går!!!

Besvart 04.09.2019 16:50
 

Svar
Hei jente 18 år. 

Jeg forstår du er frustrert over dette! 

Aller først, hvis du ikke har fått gjort en undersøkelse av skjedeåpningen og skjeden, må du få gjort det. Da vet du med deg selv at alt er slik det skal. Du kan snakke med jordmor eller lege på helsestasjon for ungdom, eller fastlegen. 

I stedet for å fokusere på å føre noe inn i skjeden, skal du øve deg på å onanere til orgasme ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Dette er den letteste måten å få orgasme på. 

Du skal også få god kontroll på bekkenbunnsmusklene. Se artikkelen om ikke få orgasme under samleie, avsnittet om å trene bekkenbunnsmusklene. 

Når du onanerer, kan du vekselvis stramme og slappe av i musklene i bekkenet. Det kan gjøre at orgasmen kommer lettere fordi trykket mot de indre delene av klitoris øker. 

Når du kjenner deg klar for det, og du er ordentlig kåt, kan du kjenne ytterst i skjeden at den er våt. Så kan du forsiktig, mens du opprettholder kåthet ved å tenke på det som tenner deg, føre lillefingeren inn. Du skal ikke føre den rett opp, men bakover i omlag 45 graders vinkel. Fingeren skal gli rett inn uten motstand, fordi du samtidig puster sakte ut og liksom slipper musklene ned. 

Hvis man prøver å føre noe inn, er det fort gjort at en tar i, da strammer en musklene ubevisst. Men med god kontroll, slapper du av i disse musklene. 

Gled deg over kroppen og kjønnet ditt!

Hvis du fortsetter å streve, kan du snakke med en godkjent sexologisk rådgiver. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex