Hopp til hovedinnholdet

Jeg møtte en gutt. Hadde samleie.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg møtte en gutt, å det var den 2 gangen han kom hjem til meg så spurte han meg om jeg ville ha sex med han så jeg sa ja så var det at jeg gikk av han fordi det gjorde vondt men han sa at jeg skulle gå på han igjen så var det at han dro så prøvde han å ringe meg men jeg svarte ikke fordi jeg sovnet så skrev han jeg slår opp så skrev han hade Å han sa at han er 03 så fikk jeg vite at han er 02 men nå vet jeg at han er 18 år. Moren min vet det men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 10.09.2019 15:55
 

Svar
Hei jente 15 år!

Vi forstår at dette har vært en vanskelig opplevelse for deg. Det er fint at du sender inn spørsmål til oss, slik at vi kan hjelpe deg videre.

Når det gjelder å være intim og ha sex med noen så skal det være en trygg og god opplevelse. Hvor det hele tiden er begge parter som vil være med på det.

Når du da gikk av fordi det gjorde vondt var det helt riktig avgjørelse. Når han da sier at du skal sette deg på igjen så er det fullt forståelig at man ikke vet helt hva man skal gjøre, men her er det igjen du som bestemmer hva som er best for deg! 

Du har ikke gjort noe galt her, det er han som burde ha lyttet til deg. Det at han i tillegg har løyet om alderen, og behandler deg dårlig etter at du ikke svarer med en gang han ringer, er igjen dårlig oppførsel fra hans side. Det å ha sex med noen under den seksuelle lavalder er faktisk straffbart i følge Norges lover. Denne loven er der for å beskytte barn som kanskje ikke helt forstår dette med å ha sex i ung alder.

Godt å høre at du har snakket med moren din om dette, når det gjelder en slik opplevelse så kan det ofte være godt å snakke med helsesykepleier på skolen om det, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din.

Det finnes også hjelepetelefoner du kan ringe, som for eksempel Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, hjemmeside:www.116111.no eller landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmesidewww.incest80057000.no

Vi har også noen artikler som kan hjelpe deg! Anbefaler deg å lese disse, de ligger under svaret.

Hvis dere ikke brukte prevensjon/kondom, må du teste deg for kjønnssykdommer. Du bør også få tatt en graviditets test. Snakk med helsesykepleier på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen så snart du kan!

Vi håper dette er til hjelp for deg og vi ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex