Hopp til hovedinnholdet

Vil ha samleie, men er redd for ikke å bli våt nok.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er klar for sex og tror ikke det er lenge før jeg og kjæresten min kommer til å ha det. Problemet mitt er bare at jeg er redd for å ikke bli våt nok. Jeg liker å fingre selv av og til, men kommer ikke og blir ikke serlig våt. Jeg blir veldig kåt av å kline og jukke/tørrpule med kjærsten min men selv da tror jeg ikke kjeden min utvider seg og at jeg blir våt. Han har prøvd og fingre meg litt, men det var ikke så lenge så det skjedde ikke noe da heller. Jeg prøvde å runke han en gang og da kom han, han fikk hvertfall utløsning så tror det er det samme? Men han stønnet ikke eller noe så litt usikker. Jeg føler meg veldig trygg på kjersten min så er egentlig ikke noe nervøs og sånt, men jeg vil bli våt nok. Jeg vet ikke hvorfor det er sån fordi jeg er jo kåt og jeg vil gjerne ha sex med han. Ikke bare for å ha det, men fordi jeg har lyst og er glad i han. Håper dere kan hjelpe meg.

Besvart 05.09.2019 21:20
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Det er så bra at du føler deg trygg på kjæresten din!

Det er vanlig at en ikke får orgasme av å fingre i skjeden. Det er bare 29 % som får orgasme ved fingring eller penis` bevegelser i skjeden. Det er få nerver der, og slik må det være med tanke å at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Man kan lære seg å like det, og noen liker det som sagt med en gang. 

Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. 

Hvis du ikke har lært deg å få orgasme ved stimulering av den ytre delen av klitoris, anbefaler jeg at du lærer deg det. Ta deg god tid, les de vedlagte artiklene om seksualitet.

Når du blir ordentlig kåt, blir skjeden våt og utvidet. Dette kan du kjenne med en finger i skjeden når du er ordentlig kåt. Husk å slappe av i bekkenbunnsmusklene og puste sakte ut, i det du fører fingeren inn. Du skal liksom slippe musklene ned. Husk også at skjeden ikke går rett opp, men bakover i omlag 45 graders vinkel. Når du har lært deg å onanere til orgasme og er trygg på hvordan du gjør det, kan du vise kjæresten hva det er du gjør. 

Mange par lærer seg å onanere hverandre til orgasme ved en finger mot den ytre delen av klitoris, hånd rundt penis eller munn, hvis en liker det. Da kommer ofte samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 

Det er vanlig at en ikke stønner selv om en får orgasme. Hvis han fikk sædavgang fikk han orgasme. 

Dere kan lese de vedlagte artiklene sammen og snakke om det dere leser. Da får dere også god kommunikasjon om seksualitet. 

Du/dere kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom. Dere kan også snakke om sikker prevensjon. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Selvtillit på sex og prestasjon

Par i senga (colourbox.com)

Er du sjenert, redd for å ikke være "god nok i senga", eller ikke greie å leve opp til partnerens forventninger. Å bli tryggere på seg selv i slike situasjoner vil gjøre sex til en bedre opplevelse.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex