Hopp til hovedinnholdet

Gjør samleie ondt andre gongen og?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg hadde sex for første gongen for noen dagar siden, de gjørde vondt i starten men så blei de bedre, har hørt at de gjør vondt første gongen me har sex å sån men eg lurte på om de gjør vondt andre gongen o? Og har hatt ein litt ubehagelig følelse i fitto å føler eg må på do hela tido ite eg hadde sex lurte på om dåkke kune vita Grunen?

Besvart 05.09.2019 22:05
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Samleie skal ikke være vondt, hverken først gangen, andre gangen eller senere! 

Hvis samleie er vondt er det vanligvis fordi jenta ikke er ordentlig seksuelt tent/kåt. Da er skjeden tørr og trang og friksjonen fra penisen lager små rifter og sår som svir. Det blir som gnagsår inne i skjeden. 

Det er vanlig at en ikke får noen gode følelser under samleie. Det er bare 29 % som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. 

Hvis en skal få noen nytelse må en være ordentlig kåt. Da er skjeden våt og utvidet og det blir plass til en penis. Væsken i skjeden beskytter den tynne slimhinna mot friksjonen. 

Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når en har samleie. 

Kanskje du/dere ikke skal ha samleie, men heller lærer dere å onanere hverandre til orgasme ved en finger mot den ytre delen av klitoris og hånd rundt penis? Da blir der godt kjente med hva den andre liker og nyter, dere blir trygge sammen og dere begge får nytelse. Din nytelse er like viktig som partnerens! 

Etter samleie/seksualitet/onanering er det viktig å gå på toalettet og tisse. Friksjonen fra penis eller finger, kan føre bakterier inn i urinrøret. Disse bakteriene går oppover i urinblæren slik at en får urinveisinfeksjon. 

Hvis partneren har hatt sex med andre tidligere, kan personen ha en kjønnssykdom. Det smitter til neste partner. Kjønnssykdommer kan blant annet gi svie, smerter, utflod og ubehag. 

Du må snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen. 

Mens du venter på hjelp er det viktig at du drikker masse vann, eventuelt juice. Tranebær-juice kan lindre plagene ved urinveisinfeksjon. Men det hjelper ikke mot kjønnssykdom. 

Hvis dere ikke brukte kondom, må du vurdere Nødprevensjon. 

Husk at du er viktig og verdifull! Husk at du bestemmer over kroppen din!

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om alt dette! Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til og begynne med.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex