Hopp til hovedinnholdet

Er det noe jeg kan gjøre slik at det blir mindre vått under samleie?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, har lenge vært usikker rundt dette, så fant ut at nå måtte jeg bare prøve å få gjort noe med det... det er ofte at jeg under samleie blir for våt, noe som gjøre det mindre digg for både meg og han.. er et noe jeg kan gjøre slik at det blir mindre vått? For hvis det fortsetter slik har jeg ikke lyst på samleie, siden det bare får meg til føle meg dårlig siden det ikke er like godt...

Besvart 06.09.2019 13:00
 

Svar
Hei jente 17 år. 

Det er ikke noe du kan gjøre for å få det mindre vått under samleie. 

Når du blir kåt lages det skjedesekret i to kjertler som ligger like innenfor skjedeinngangen, i to av de indre delene av klitoris og det kommer mer væske gjennom skjedeveggen når hele underlivet forsynes med mer blod. Når den seksuelle tenningen er på topp, er skjeden ordentlig våt og utvidet. Skjedesekretet kan sive ut av skjeden under og etter seksualiteten.

I stedet for å tenke at det er negativt, kan du snu det. Det er bra at du blir ordentlig våt. Væsken beskytter slimhinnene i skjeden mot friksjonen fra penisen. 

Hvis væsken gjør at det blir mindre følelse, kan du vekselvis stramme og slappe av i musklene i bekkenet under samleiet. Da øker trykket mot de indre delene av klitoris, samt mot penisen. Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene og kan bruke de aktivt når du onanerer, og sammen med partneren. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.

For å "finne" musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. 

Legger også ved en artikkel om forskjellige samleiestillinger. Dere kan prøve dere fram og finne ut hva som fungerer best. Sjekk også lenken i artikkelen. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex