Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min kommer ikke når vi har sex, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år og jeg har en kjæreste som er 20 år! Han kommer ikke når vi har sex eller når jeg runker eller suger han... Det hender seg han kommer, men det er ikke ofte. Han sier selv at dette er noe han kan kontrollere, men det er ikke noe jeg tror på, ettersom han kommer raskt når han onanerer seg selv. Hva kan gjøres? Hvordan?

Besvart 06.09.2019 16:46
 

Svar
Hei jente 16!

Både gutter og jenter kan ha vansker med å få orgasmer. Dette er vanlig når en begynner å ha sex med noen eller når en bytter fast partner. Som regel løser dette seg etterhvert som en får mer erfaring og blir trygg på partneren sin. En er selv ansvarlig for sin egen orgasme - en kan ikke ta ansvar for sin partners orgasme, men en kan hjelpe til og gjøre det som partner forteller en at en liker. 

Gutter og menn kan ofte oppleve problemer med å få utløsning og orgasme når en begynner å ha sex med noen eller når en får en ny partner. En kan kjenne på prestasjonsangst; ser jeg bra nok ut? Er penis stor nok? Gjør jeg ting bra nok for den andre? Føler en at en må prestere i situasjonen hender det at kroppen blir så stresset at en ikke klarer å få utløsning. Da prioriterer kroppen å takle stresset, slik at orgasme og utløsning nedprioriteres. Kroppens reaksjon på dette kan derfor også bli en slapp penis. For noen gutter vil også stresset og uroen føre til at utløsningen kommer for tidlig. Skjer dette en eller to ganger, blir en ikke urolig. Gjentar dette seg flere ganger, kan en bli redd for at det alltid skal bli slik og etterhvert kan det bli etablert et mønster der en ikke får det til. 

Vokser en opp i et miljø som ikke ser på kropp og seksualitet som noe positivt, kan en få et dårlig forhold til sin egen kropp og seksualitet. Selv om en vet det ikke stemmer eller ikke ønsker å la seg påvirke av hvordan familien ser på sex, kan en likevel bli påvirket slik at det kan bli vanskelig å få til gode seksuelle opplevelser.

Ofte er det også slik at en venner seg til "sin" onaniteknikk; en vet hva som skal til for å få orgasme raskt og hva en skal gjøre for å få det til å vare lenger. Har en vent seg til en spesiell type stimulering når en har onanert, kan det være vanskelig å kjenne igjen følelsen når penis blir stimulert på en annen måte som for eksempel ved et samleie. Det kan derfor være ok å prøve ut ulike former for onani, slik at kroppen kan kjenne igjen den gode følelsen ulike former for stimulering kan gi. I spørsmålet ditt forteller du at det også tar tid for han å få orgasmer når han onanerer alene. Da er det ekstra viktig å bruke litt tid på å finne andre teknikker som gjør det mulig å få det til. 

Her kommer noen tips som han kan prøve ut, kanskje dere kan lese de sammen eller han alene?

- Bruker du venstre hånd når du onanerer, bytt til høyre - eller omvendt.

- Varier mellom å bruke hele hånda rundt penis og å bruke bare tommel- og pekefinger - eller omvendt.

- Test ut ulikt trykk, onaner både med et løst og et fast grep.

- Test ut å onanere med bruk av glidemiddel, slik at det blir vått og fuktig eller bruk en helt tørr hånd.

Det kan også være ok å finne ut om det er andre ting enn onani som skal til for at du får orgasmer eller utløsning. For å finne ut av det, finnes det en øvelse du kan teste ut, kanskje denne kan gi deg noen tips? En gang du er alene, kan du kle deg helt naken og se på deg selv i et heldekkende speil. Se på deg selv helt til du liker det du ser. For noen er dette gjort med en gang, andre kan trenge å se på seg selv over tid før en liker det en ser i speilet. Prøv ut ulike former for stimulering av hele kroppen din og legg merke til hva som er godt og mindre godt. Noen kan like myk og forsiktig berøring, mens andre kan like klyp og mer kraftige klaps. Gjør det samme med penisen, testiklene dine og huden i området rundt testiklene og bak mot og rundt endetarmsåpningen; se på deg selv og prøv ut ulike måter du kan onanere og stimulere også denne delen av kroppen.

Legg merke til hvilke seksuelle fantasier som oppstår når du gjør dette. Alt dette vil gi deg mye nyttig informasjon om deg selv og hva du liker. Dette er informasjon du kan dele med sexpartnerne dine, slik at du får det bedre.

Mange gutter kan gjerne bli mer opptatt av å yte og ikke så mye å nyte når en har sex med noen. På den måten vil en ikke selv kjenne noe eller få stimuleringen en trenger for å få orgasme og utløsning. Det å tenke på alle andre ting enn det at en har sex med noen, kan også gjøre det vanskelig å få orgasme.

Det finnes løsninger på dette, men de fordrer at han selv er interessert i å ta tak i problemene sine og jobbe med de. Ønsker han ikke det, er det ikke mye du kan få gjort. For at en relasjon skal fungere godt, utvikle seg og vare over tid, er det vesentlig at en klarer å snakke sammen om hva en opplever som bra og dårlig. Klarer dere å snakke litt om dette og kanskje han kan sjekke ut om det er mulig for han å lære seg nye onaniteknikker, så vil dette gå seg til etterhvert.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex