Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha gjort en jente gravid?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde sex me en jente. Var inni henne sånn 3 ganger. Vi brukte kondom, men jeg tror. Før jeg tok på kondom rørte jeg på penisen min. Så jeg er usikker på når jeg skulle ta på kondomen på meg. Om jeg fikk litt sæd på utsiden på kondomen og om det kom inni henne. Kan det henne at hun er gravid

Besvart 09.09.2019 13:40
 

Svar
Hei gutt 15 år

Så fint du skriver til ung.no

Du skriver at du har hatt sex med en jente, og at du er usikker på om det kom sæd utenpå kondomen, og om dette kom inni henne. Du skriver ikke hvor lenge det er siden dere hadde sex.

Ei jente kan bli gravid uten at penis er inne i skjeden ved at du får utløsning rett utenfor skjedeåpningen og sæden kommer inn i skjeden til jenta. For eksempel kan dette skje ved at du eller jenta har helt fersk sæd på fingrene og tar fingrene inn i skjeden hennes. Sjansen for at ei jente blir gravid av dette er veldig liten. Hvis det er under 5 døgn siden dere hadde sex, så kan jenta bruke nødprevensjon, hvis hun ønsker. Det er en pille (angrepille kalles det) som kjøpes på apoteket. Tør verken du eller jenta å kjøpe angrepille på apoteket (husk at de har taushetsplikt), eller ikke får tak i penger til det? Da kan dere gå til helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom for å høre om jenta kan få angrepillen der. 

Hvis det er for sent til å ta en angrepille, så kan jenta ta en graviditetstest etter 3-4 uker etter dere hadde sex. Testen kan kjøpes på apoteket. Eller dere kan få den gratis på helsestasjon for ungdom eller på et Amathea kontor. Dere kan også vente og se om mensen kommer som den skal. Hvis hun får en vanlig mens til tiden, har hun ikke blitt gravid.

Anbefaler deg å lese vedlagte artikler, lykke til. 

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex