Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på sex og føller meg 100% klar for det.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har lyst på sex og føller meg 100% klar for det. Men hvordan kan jeg spøre noen om de vill ha? Takk for svar. :)

Besvart 11.09.2019 10:56
 

Svar
Hei

Du har god tid, så ikke stress! Før man har sex med andre er det viktig å kjenne seg selv godt. Dette kan du få til ved å onanere. 

Det å a sex med andre blir en helt annen ting, hvor tillitt, respekt og kommunikasjon er superviktig!

Det å finne noen å ha sex med kan være vanskelig når man er 13 år fordi det er ganske tidlig. Dessuten er det også noe som heter den seksuelle lavalder som sier at man børe være 16 år før man har sex mend ANDRE.

Likevel er det noen som har sin første seksuelle erfaring tidlig for å tilfredsstille nysgjerrigheten, men venter kanskje lenge før neste gang. Andre venter til de har fått en fast kjæreste før de har sex for første gang.

Det er vanligst blant ungdom å debutere seksuelt med en kjæreste. Dette handler om at sex er riktigst med en de er glad i.

Forelskelse øker ofte den fysiske tiltrekningen til partneren og det kan være en del av det å bli kåt og klar for sex for mange. Det kan være en fordel å ha sex første gang med en person du kjenner godt og stoler på. For eksempel en du har vært kjæreste med en stund. Da er det også større mulighet til å gå rolig fram , og vente til dere er trygge sammen i de ulike situasjonene før dere tar skrittet videre.

Husk at sex skal være noe begge parter ønsker LIKE MYE. Og at det aldri skal være noe noen føler seg presset til. Det er også ALLTID lov til å ombestemme seg, når som helst, også for gutter, dersom det ikke blir helt som forventet :)Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex