Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan foreldrene mine vite at jeg har hatt sex med noen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg liker en gutt på 18 og han liker meg og jeg vil ha sex med han men har endel små spørsmål jeg lurer på som fks. er det noen tegn jeg kan gi for at han skal sjønne at jeg vil også har jeg en mor som pleier og skremme meg med å anmelde han hvis vi har hatt sex så lurer jeg på hvordan hun kunne klart å finne det ut?

Besvart 11.09.2019 00:41
 

Svar
Hei jente 14!

Når en er 14, er en på full vei inn i puberteten. Dette er kanskje en av de periodene av livet der det skjer aller mest med kroppen. En vokser i høyden, det kommer hår på deler av kroppen som før var uten og kjønnsleppene begynner å vokse og blir mørkere på farge. 

Puberteten er også da en begynner å legge merke til hvem en blir forelsket i og kåt på. Noen forklarer det som om kroppen koker av kåthet. Og når en ofte er kåt, er det ikke uvanlig eller rart at en vil gjøre noe med det. For noen er det nok å onanere og fingre seg selv. For andre er det spennende å tenke seg å skulle ha sex med noen.

Selv om en synes det er helt ok å ha sex med noen som er eldre enn seg selv, er det ok å vite om noen lover som finnes i Norge. En av lovene handler om hvor gammel en må være for å ha sex med noen. Loven sier at personer under 16 år ikke kan ha sex og at en person over 16 ikke kan ha sex med noen som er under. Det betyr at gutten du forteller om ikke kan ha sex med deg uten å risikere å bli straffet. Du vil ikke bli straffet. 

Du lurer på hvordan foreldrene dine kan anmelde han hvis dere har sex. Det er vanskelig for foreldre å vite sikkert at det har skjedd, men om de er urolige eller har sterke mistanker, kan de likevel snakke med politiet om det og anmelde han på mistanke. Da vil eventuelt politiet snakke med dere begge for å finne ut av hva som har skjedd. 

Kanskje synes du dette svaret var ok, kanskje ikke. Det er uansett fint om du snakker med noen om hvordan du har det. Helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din er fin å snakke med. Både om det du lurer på om foreldrene dine, men også om det er en god ide å ha sex med han og hva du kan gjøre for å beskytte deg mot å bli gravid og å bli smittet av sykdommer. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex