Hopp til hovedinnholdet

Konstant kåt, hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en ultra kåt gutt. Jeg sliter med å bli kåt i timene. Hva skal jeg gjøre? Jeg får konstant ereksjon.... Hva kan jeg gjøre?

Besvart 13.09.2019 15:40
 

Svar
Hei

Det er mange i din alder som får ufrivillig ereksjon.

Hyppige og ufrivillige ereksjoner (ståtiss) er helt normalt og naturlig når en gutt er i puberteten/ tenårene. Noen opplever også at de får ereksjon i situasjoner som de ikke tenker på som seksuelt opphissende, sånn for eksempel i timene. Alt dette skyldes at du er i ferd med å bli voksen, og kroppen tester ut at mekanismene fungerer, som for eksempel ereksjon, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det er nok flere gutter for eksempel i klassen din som opplever det samme som deg.

Det at du lett får ereksjon er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal.

Forsøk at du ikke engster deg for at du kan få ereksjon i en situasjon der du ikke ønsker det. Noen ganger kan det føre til at det er akkurat dette som skjer.

Forsøk heller å fokusere på noe helt annet. Noen gutter synes det hjelper å lukke øynene og tenke at de er på et iskaldt sted når de får ereksjon. Andre har hjelp av å fokusere på negative tanker for eksempel vond mat eller andre ting de misliker. Om dette fungerer for deg er vanskelig å si, men du kan jo forsøke det.

Skulle det skje at enten du eller andre får ereksjon i situasjoner hvor det ikke er ønskelig, har de fleste kunnskap og forståelse for at dette er en situasjon som kan oppstå for unge gutter.

De fleste gutter opplever å få mer kontroll over ereksjonen etterhvert som de blir eldre, slik at dette er et problem som kommer til å forsvinne gradvis for både deg og andre på din alder.

Anbefaler deg også å lese artikkelen jeg har lagt ved svaret.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex