Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er redd for å komme i fengsel for å være sammen med meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste på 17 år og som du kan se så er jeg 15. Han er litt red hvor at han kan komme i fengsel for å være sammen med meg fordi jeg er under 16. Vi har ikke gjort noe seksuelt og så vidt jeg vet så er aldersforskjellen så liten at det ikke skjer noe. Jeg blir jo 16 neste år men jeg vil gjerne høre om din mening.

Besvart 13.09.2019 16:02
 

Svar
Hei

Det er ikke noe i veien for at dere er kjærester. Det dere må være klar over er at du er under den seksuelle lavalderen og han er over. Det betyr at han kan bli straffet dersom dere har sex sammen og noen anmelder ham. 

 

Det er ikke vanlig at ungdommer blir straffet for dette. For å bli straffet, må politiet få vite om det ved en anmeldelse eller på andre måter. Når to jevnaldrende har sex, og det er frivillig for begge parter, er dette vanligvis en privatsak som ingen andre har noe med. Noen ganger har foreldre anmeldt dette til politiet. Det kan også skje at en av ungdommene anmelder fordi de har følt at det ikke var frivillig.

Du kan lese mer om dette i artikkelen under om hvordan de vurderer loven når man er såpass nærme i alder og modenhet.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex