Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på er om han har fingret meg mens jeg sov.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Klassen mim var på klassetur. Og jeg delte seng med en gutt som jeg liker ganske godt. Vi lå i soveposer. Han lå inntil meg og varmet meg, noe jeg syntes var koslig. Men dagen etter så fikk jeg mensen og det var ubehagelig og ganske vondt å ta i tampongen, noe det aldri har brukt å vært. Det jeg lurer på er om han har fingret meg i søvne. Jeg har aldri hatt sex før, så er det en måte man kan finne ut om dette har skjedd uten å måtte spørre han?

Besvart 15.09.2019 19:10
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Du skriver ikke når tid det var dette skjedde. Hvis det var nettopp, kan det kanskje være rifter/sår i skjeden som viser at noe har skjedd. Men skjedeveggen gror raskt, så det er ikke sikkert det er noen spor. 

Kan du snakke med foreldrene dine om dette? Hvis det er vanskelig å forklare, kan du vise de utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. De vil forstå med en gang. 

Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson å helsestasjon for ungdom. Benytt samme metoden med utskrift/skjermbilde.

Du kan også snakke med han om dette og si at det er noe viktig du vil spørre han om. Så kan du henvise til klasseturen og spørre om han fingret deg mens du sov. 

Det kan være at han ikke har gjort det. Det kan også være at han har gjort det og at han sier det. Det også være at han har gjort det, men at han ikke vil innrømme det.

Hvis du er veldig oppmerksom og ser på ansiktet hans, kan det være at du vil få med deg det som er sannheten. Spør på nytt hvis du er i tvil. 

Hvis han har gjort det, er dette et seksuelt overgrep. Se artikkelen. For å stimulere den andres kjønn skal en ha tillatelse fra personen. Og personen skal være våken og klar. 

Snakk med de hjemme og helsepersonell. 

Du kan også ringe hjelpetjenester. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex