Hopp til hovedinnholdet

Stemmer det at jeg ikke kan bli gravid hvis jeg drikker appelsinjuice?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hola! Jeg er en jente på 12 år(snart 13). Kjæresten min er 17 år og han vil sexe meg. Jeg har lyst selv, men er ikke heeelt sikker på om jeg tør. Ha hørt at hvis man drikker appelsinjus mens man gjør det blir man ikke gravid? Ingen av oss har kondom. Hvis jeg blir gravid, kan jeg ta abort med støvsuger? ER KÅT

Besvart 11.09.2019 13:54
 

Svar
Hei jente snart 13 år
 
Jeg skjønner at det er spennende med sex, og at du kjenner på en nysgjerrighet og kåthet. Du er i puberteten og det produseres nye hormoner som gir deg nye tanker og følelser.
 
Men i Norge så har vi en lov som sier at når du er under 16 år og partneren/kjæresten er over 16 år, er det ulovlig å ha sex sammen. Han kan faktisk bli satt i fengsel for dette. Selv om du har lyst og sier ja til å ha sex, er det forbudt. 
 
Denne loven er laget for å beskytte barn og unge mot seksuelle handlinger som de ikke er moden eller klar for.
 
 
Det hjelper ikke å drikke appelsinjuice for å hindre at du blir gravid! Det er kun kondom eller annen prevensjon som p-piller og ligende som beskytter deg mot å bli gravid.
 
Selvfølgelig kan du heller ikke bruke støvsuger for å ta abort!
 
Ta en prat med helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Hun kan gi deg informasjon om prevensjon og gi deg kondomer. Der kan du spørre om alt du lurer på og få riktige svar. Husk at helsesykepleier har erfaring og kunnskap, og er vant å snakke med ungdom om mange ulike ting.
 
Her kan du bestille gratis kondomer. 
 
Les gjerne artiklene nedenfor.
 
Håper at du fikk svar på dine spørsmål og lykke til videre!
 
 

Vennlig hilsen Helsesykepleier og Sexologisk Rådgiver, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex