Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å utforske sex med en som er 16?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år. Jeg og en veldig god venn har begynt å utforske litt. Vi suger, sleiker og han stikker penisen sin i rumpa mi. Han er forresten 16 år. Er dette normalt?

Besvart 12.09.2019 22:41
 

Svar
Hei jente 14!

Når en er 14, er en på full vei inn i puberteten. Dette er kanskje den perioden av livet der det skjer aller mest med kroppen. En vokser i høyden, det kommer hår på deler av kroppen som før var uten og kjønnsleppene begynner å vokse og blir mørkere på farge. 

Puberteten er også da en begynner å legge merke til hvem en blir forelska i og kåt på. Noen forklarer det som at kroppen koker av kåthet.

Er en ofte og mye kåt, er det ikke uvanlig at en vil få gjort noe med all energien kåtheten gir. Noen synes det er nok å onanere og fingre seg selv, mens andre vil utforske sex med en annen. Det du forteller om i spørsmålet er derfor ikke rart eller uvanlig.

Det som er ok for deg å vite om, er at det i Norge finnes noen lover som sier når en kan ha sex. En kan for eksempel ikke ha sex med noen om en er under 16 år og en person over 16, kan ikke ha sex med noen som er under. Les gjerne mer om dette i vedlagte artikler. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex