Hopp til hovedinnholdet

Ubeskyttet samleie rett etter mens

Jente 14 år
 

Spørsmål

hadde sex med typen rett etter mensen, uten kondom. han kom ikke og vi gjorde det sakte. har vært rar i magen siden og jeg er skikkelig stressa.

Besvart 17.09.2019 11:24
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint du skriver til ung.no

Du skriver at du har hatt sex, uten kondom, men han kom ikke. 

Det kan komme litt blank væske ut av urinrøret til gutten før han kommer. Det er dette som kalles precum. Det er et slags naturens glidemiddel, og kommer vanligvis før sædutløsningen. Denne blanke væsken kan inneholde sædceller, og dersom den gjør det, kan jenta bli gravid.

Du skriver at samleie var rett etter mensen. I praksis er det vanskelig å forutsi hvilke dager i syklusen som kan være helt sikre til ikke å bli gravid. Dette skyldes flere ting, blant annet at du kan ha uregelmessige eggløsninger. Det kan være vanskelig å beregne akkurat når eggløsning skjer siden den kommer ca. to uker før neste mens. Sædcellene kan leve noen dager inne i livmora og dermed "være på vent" når en eggløsning kommer. Jenta kan med andre ord bli gravid selv om dere ikke har samleie akkurat den dagen hun har eggløsning. 

Du skriver at du er rar i magen, og skikkelig stressa. Symptomer på en graviditet kommer først etter 4-5 uker ut i svangerskapet. Noen får ikke symptomer i det hele tatt. Du kan ta en graviditetstest for å finne ut om du er gravid. 

Du kan ta en graviditetstest 3 uker etter samleie, hvis ikke mensen kommer før den tid. Du får gratis tester hos helsesykepleier, helsestasjon for ungdom og hos Amathea. 

Anbefaler deg å lese vedlagte artikler, lykke til. 

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tør du ta fram kondomet når det gjelder?

To par føtter stikker fram under dyna. På bildet står det

Resultatet av å ikke bruke kondom kan være både graviditet og smitte av en kjønnssykdom(soi). Selv om alle vet det, skjer det ofte at kondom droppes.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Avbrutt samleie - "å hoppe av i svingen"

Par i senga (colourbox.com)

Har dere hatt avbrutt samleie (uten prevensjon), såkalt ”hoppe av i svingen”. Det er risikabelt og jenta kan bli gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex