Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke å spørre noen om å ha sex, er det vanlig?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt 18. Jeg tør ikke å spørre noen om å ha sex, er det vanlig? Jeg er kåt 24/7, er det vanlig? Hvordan kan jeg spørre noen om å ha sex? Jeg har får stor pikk derfor tør jeg ikke å ha sex med noen selv om jeg har alt for mye lyst på sex. Jeg er redd for at jente kan gråte. Er det bra å ha stor pikk?

Besvart 15.09.2019 08:41
 

Svar
Hei gutt 18 år. 

Det er vanlig at en ikke tør å spørre noen om og ha sex. Kanskje er man sjenert, kanskje er man redd for at personen skal si nei, kanskje er det at en er uerfaren noe som holder en tilbake. 

Det er vanlig å være kåt i den alderen du er i. Det lages masse hormoner og det kan ta tid før en føler at en har kontroll. Det hjelper å onanere til orgasme/sædavgang. Da går kåtheten over for en stund. Noen onanerer i dusjen før skolen, når de kommer hjem og før de sovner. Andre onanerer sjeldnere, mens andre onanere oftere. Finn ut hvor ofte du må onanere for å ha mer kontroll. 

Hvis det ikke passer å onanere, må du avlede deg selv, tenke på andre ting. Da tar det bare noen minutter før kåtheten går over. 

For å spørre noen om å ha sex må du komme i posisjon for å gjøre det. Du kan ikke spørre noen du ikke kjenner eller har en relasjon til. Det vil føles både grensekrenkende og ubehagelig for den du spør. 

Du må altså kjenne personen og den må kjenne deg. 

Det er noen som har tilfeldig sex, har sex med noen de møter en kveld. Men da er det kommet noe mellom personene, som gjør at det er greit å spørre om sex. 

Noen har sex med en venn. 

Se deg om der du er om det er noen som liker deg og som du liker. Bli kjent med personen, gjør ting sammen. Kanskje vil dere etterhvert like hverandre og utforske og ha seksualitet sammen. Se artiklene om å være forelsket og å flørte. 

Samleie skal ikke være vondt! Jenta må altså ville ha samleie hvis dere skal ha det. Hvis jenta vil det, og hun er seksuelt tent/kåt, blir skjeden våt og utvidet og det er mulig å få inn penisen, selv om den er stor. Hvis jenta ikke er kåt er skjeden tørr og trang og man får ikke inn penisen. 

Noen jenter liker store penisen. Hvor mange det er har vi ikke noen tall på. 

Snakk med folk rundt deg. Ta initiativ til samtaler og gjøre morsomme ting sammen. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex