Hopp til hovedinnholdet

Gjør det vondt å ha sex første gang?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16 år og lurer på om det er vondt å ha sex for første gang? Jeg er ikke egt så redd for sex, jeg vil liksom bare bli ferdig med det men jeg får litt vondt når jeg stikker fingrene mine i meg. Jeg klarer kun å få en finger inn og det føles veldig trangt når jeg prøver å få enda en inn. Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan klare å ‘‘løse meg opp’’. Takk hilsen anonymt

Besvart 18.09.2019 21:09
 

Svar
Hei

 

Det er ikke uvanlig at samleie kan gjøre litt vondt de første gangene. I starten kan en spenne seg, slik at det kan være vanskelig å få noe inn i skjeden. Dette er noe de aller fleste jenter har opplevd litt eller mye av, så lenge du vet at det vil bli bedre etterhvert som du får mer erfaring og blir tryggere på deg selv, så vil du mest sannsynlig merke at plagene går over.

Fra en jente blir kåt og klar for samleier, kan det ta fra noen minutt til en halvtime til skjeden er klar til å ta imot en penis. Prøver en å føre inn penis før skjeden er klar, kan skjeden være for tørr. Da kan slimhinnene i skjeden sprekke opp. Det kan gjøre vondt og det kan begynne å blø. 

Det er derfor lurt å bruke litt tid på å bli kjent med sin egen kropp og finne ut hva det er en liker av ulike former for stimulering og hvor på kroppen man liker å bli stimulert. Når en finner ut av det, er det fint å fortelle den du skal ha sex med hva som fungerer for deg.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex