Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør man etter sex? Og kommer det til å bli kleint?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jente 15, jeg og en gutt som driver/ nesten sammen, skal ha sex og jeg lurer på hva gjør man når man er ferdig med å ha sex? Kommer det til å bli kleint eller hva skal man gjøre da?

Besvart 15.09.2019 21:17
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du lurer på hva man burde gjøre etter sex, og om det kommer til å bli kleint eller ikke. Det aller første man burde gjøre etter at man har hatt sex, er å tisse. Dette er fordi under samleie vil det komme en del bakterier på skjeden til jenta, og dette kan bli litt problematisk. Ved å tisse etter sex renser man dette ut, som er kjempe lurt. Derfor burde du i alle fall gjøre det først. 

Men jeg forstår at du kanskje spør om noe annet, kanskje litt hvordan du skal oppføre deg eller hva dere skal gjøre. Vel, det er dessverre ikke noe fasitsvar på det. Noen kan like å kose etter sex, eller snakke. Andre vil kanskje kle på seg igjen og spise noe mat, eller se en film. Andre vil kanskje gjøre noe helt annet. Det er veldig individuelt! Det viktigste er vel å se an stemningen litt. 

Se an hvordan det er etterpå, hvordan du føler deg og hvordan han føler seg. Se an hva dere har lyst til, og bare ta det som det kommer. Og når det angår det med om det blir kleint eller ikke, så trenger det absolutt ikke bli det. Det viktigste er at dere er komfortable med hverandre- som jeg håper dere er om dere skal ha sex- og at du bare innstiller deg selv på at det ikke skal bli kleint. Da går det nok ganske greit, og blir nok mindre kleint etter hvert. 

Jeg håper det hjalp litt. Til slutt vil jeg si at du ikke burde ha sex med denne gutten om du ikke vil. Dette er du sikkert klar over selv, men ikke ha sex med noen med mindre du er trygg og har lyst selv. Jeg skal legge noen artikler til under for deg, som jeg anbefaler at du leser for ekstra tips og råd. Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex