Hopp til hovedinnholdet

Må jeg svelge sæd eller spytte det ut? Og kan jeg bli gravid ved å svelge?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt en kjereste nå i to dager. Vi holder hender og alt det der vi har til og med skyssa på skinnet en gang. Vi vil snart ha sex tihi. Jeg lurte egentlig på om når man suger en gutt. Må man selge kømmen, spytte det ut eller vente til det fordamper i munnen? Jeg har hørt at man kan bli gravid hvis man svelger det. Er det sant? Takk for svar på forhånd

Besvart 17.09.2019 20:35
 

Svar
Hei

Gratulerer med kjæreste!

Det er helt normalt å være nysgjerrige på sex på deres alder. Mange ønsker også å utforske seksualiteten sammen, men det er ikke så vanlig at 13-åringer har sex.

Det er mange fine ting man kan gjøre som kjærester, også uten å ha sex. Det å kysse og kose med hverandre er også en god ting, og mere vanlig når man er 13 år. 

Å svelge sæd ved oralsex, altså ved å suge en gutt, er opp til deg. Noen velger å svelge det, mens andre lar det renne ut. Det er også noen som ikke vil ha det i munnen og alt er helt normalt. Det er ikke farlig å svelge sæd, og man kan ikke bli gravid. For at ei jente skal bli gravid må penis ha vært inne i skjeden. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex