Hopp til hovedinnholdet

Det kommer luft inn i skjeden, hva skal jeg gjøre for at det kommer ut?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et par spørsmål som egentlig går under samme kategori så jeg tar begge i samme sleng. 1. jeg og typen har egentlig ganske mye sex, men nå de siste månedene så har vi hatt et problem, når vi skal ha doggy så komme det veldig mye luft inn i skjeden. jeg vet det er vanlig osv men problemet er at det ikke kommer ut igjen under sex, dette er veldig ubehagelige og vondt og lurer på om det er noe jeg kan gjøre elns for at det skal gå ut igjen og ikke skape trykk? 2. jeg sliter med og bli ordentlig våt, jeg blir det ikke uansett så vi bruker glidemiddel, men problemet er at jeg blir ekstremt sår nedentil, gjerne helt neders i hudfliken neders på vaginaen, dette er også ekstremt irriterende og kan bli ganske vondt, er det noe jeg kan gjøre for at det ikke skal skje eller at det skal bli mindre sårt?

Besvart 16.09.2019 20:03
 

Svar
Hei jente 17!

1. Som du sier, er det ikke uvanlig at det kommer luft inn i skjeden når en har samleier. Dette er det altså mange som opplever. Du lurer på hva du kan gjøre for å få luften ut av deg igjen. Luften har ikke noe annet sted å dra enn ut den samme veien den kom inn. Selv om du ikke kjenner det like tydelig at luften går ut som den går inn, så gjør den det. 

2. Det er fint du er opptatt av hva du kan gjøre for å unngå smerter når du har samleier. Oppstår de, er det fint å stoppe opp og gjøre noe annet. 

Smerter ved samleie kan komme av flere ting:

Er skjeden for tørr når en har samleier, kan det også oppstå smerter. Det er derfor fint å bruke litt tid på å finne ut hva en trenger av stimuleringer for at en skal ha det godt og kjenne at skjeden blir våt. 

Skjeden kan også bli tørr om samleiene varer lengre. Et gjennomsnittlig samleie varer i 3 - 5 minutt. Holder en på lengre enn dette, kan det oppstår friksjon og få smerter. 

Det kan ha oppstått infeksjoner som sopp eller klamydia og det er derfor fint å få en undersøkelse av lege for å sjekke ut om det er noe du kan trenge av behandling. Der kan du også få råd og veiledning om hva du kan gjøre for å få det bedre. 

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex