Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok på vaginaen til en kollega, kan jeg ha blitt smittet av hiv?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Dette er kanskje et veldig dumt spørsmål men jeg tok på vaginaen til en tidligere kollega i typ 5-6 sekunder. For litt over 3 uker tilbake. Var rundt klitoris og inni henne i noen sekunder. Jeg hadde ingen sår eller kutt på mine fingre. Vasket grundig med såpe og lunket vann + antibac etter episoden. Spol fremover fikk jeg nylig halsbetennelse og tenker nå på om jeg har fått akutt hiv symptomer. Jeg har forhørt meg med lege på legevakt og han mener det ikke er en smittemåte og jeg har ingenting å bekymre meg over. En hiv test var ikke nødvendig mtp at jeg ikke har utsatt meg for noe fare. Heller at de ukene, episoden og betennelsen min er ren tilfeldighet. Men alikevel går jeg og tror nå at jeg har hiv. Stemmer det at dette ikke er en måte for hiv å infisere? Vedkommende sa også at hun er ren og ikke har noen sykdommer. Men så paranoid som jeg har blitt føler jeg det motsatte. Har lest på alle hiv sider og at finger ikke er en smittevei. Takk på forhånd.

Besvart 16.09.2019 22:31
 

Svar
Hei gutt 20!

Du kan slappe helt av - det er fullstendig umulig å ha blitt smittet av hiv av å ta på noens kjønnsorgan. Det er på ingen måte nødvendig å ta en hiv test eller bekymre deg for smitte. 

For å bli smittet av hiv, må det være kontakt mellom slimhinner. En har slimhinner i munn/hals, skjede, tuppen av penis og endetarmen.

I tillegg må en av partene ha hiv og ikke stå på noen former for hiv-medisiner. I Norge i dag står langt på nær alle som lever med hiv på medisiner som gjør at en ikke lenger er smittsom. Det betyr at en ikke blir smittet av hiv om en har sex uten kondom med en som lever med hiv. 

Les gjerne mer i vedlagte artikler.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om hiv og aids

To jenter har på seg rød sløyfe - hiv/aids-sløyfe (colourbox.com)

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

Les mer

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex