Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg så kåt på p-piller?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et rart spørsmål men når jeg og typen liker ikke akuratt kondom så må bruke p piler ikke å bil gravid ( vil ikke bruke noe annet enn p piler ) men når jeg tar p piler så blir jeg VELDIG JÆVELIG KÅT og det er iriternene men typen dere imot han ELSKR at jeg tar p piler og blir KJEMPE JÆVLIG KÅT btw vi har samile flere ganger i uken, mer enn en gang på dagen det er som ca 6/7 ganger eller kanskje mer hehe vet det er mye men vi elsker det men det jeg ikke elsker helt er at p pilene Gjøre meg sååååå jævlig kåt det er uffa meg vet ikke om det er på p pilene eller meg ,har sakt det til kjærsten min han sa at jeg skal slutte vis det er iriternene men det vil jeg ikke , det er iriternene men vil ha p pilere og ingen kondom og ikke noe annet ting

Besvart 18.09.2019 15:23
 

Svar
Hei jente 17!

P-piller kan ha ulike former for bivirkninger, men det er ikke en kjent bivirkning at en blir ekstra kåt av å bruke de.

Det som kan være en forklaring, er at p-pillene fungerer så bra for deg at du er helt sikker på å ikke bli gravid. Det kan gjøre at en slapper av og nyter sex på en bedre måte enn om en var redd for å bli gravid. 

I tillegg er du 17 år og med det midt i puberteten. Dette er kanskje den perioden av livet en er aller mest kåt og det skal svært lite til for at en tenner og får lyst på sex. Har en i tillegg en partner som er like kåt og som vet hva du liker og trenger, blir det enkelt å tenne og kjenne seg klar for sex. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex