Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde ubeskyttet sex og nå er jeg redd for hiv, hva gjør jeg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. For 5 uker siden hadde jeg første gang sex og ubeskyttet. Møtte en fyr på fest som jeg hadde vært med to dager før vi hadde sex. Han like gammel som meg 19, fra Thailand. Er veldig redd for hiv selvom han sier ikke hadde det. For mange i Asia har hiv og han har bodd i Norge 5 år. Han kom inni meg, og etter det blødde jeg masse sånn at jeg fikk alvorlig anemi. Vet at hiv kan smittes via blod og hiv finnes i sæd og siden han kom inni meg ig jeg begynte å blø er jeg redd for at jeg kan få hiv hvis han hadde. Hva tror dere? Hiv symptomene jeg leser om likner samme symptomer som anemi, bla hodepine og mye sliten. Jeg hadde ogsp tilfeldig tørrhoste en uke to uker sex. Hvis jeg tester meg nå og er hiv negativ på blodprøve kan jeg stole på det da? Siden det er gått 5 uker. Han kom helt inni meh så lurer på om jeg også kan ha fått et sår, sykehus fant ikke årsak da de ikke kom helt inn i fitta mi da jeg var redd for å blø igjen.. så r redd for å ha sex igjen. Jeg blødde veldig mye

Besvart 18.09.2019 16:23
 

Svar
Hei jente 19!

Det å være redd for å ha blitt smittet av en sykdom er ingen god følelse. En kan kjenne seg redd og urolig. Og en kan lage seg selv mange tanker som gjør at livet blir vanskelig. 

Hiv er en sykdom som ikke smitter så lett - det skal en del til for at en blir smittet. I tillegg er det ok å vite at de aller fleste som lever med hiv i Norge i dag får veldig gode medisiner. De er så gode at en kan ha sex og samleier med noen uten kondom og uten å kunne smitte noen. Sjansen er derfor svært, svært liten for at du ble smittet av hiv da du hadde sex for fem uker siden. 

En hiv test gir deg et sikkert svar om en tar den 12 uker etter en hadde sex. Siden det har gått fem uker for deg nå, er testen sikker om syv uker. 

Men, du kan godt ta en test nå. En test kan vise at en er blitt smittet av hiv før det har gått 12 uker. Finner en ingenting på prøven nå, må du ta en ny om syv uker. 

Er du redd for å begynne å blø igjen, kan det være fint å få en ny undersøkelse og samtale med lege. Da er det fint å få et sted som er flinke til å snakke med ungdom og som forstår hvordan du har det. Helsestasjon for ungdom i kommunen din er et slikt sted!

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om hiv og aids

To jenter har på seg rød sløyfe - hiv/aids-sløyfe (colourbox.com)

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex