Hopp til hovedinnholdet

Gitt utrykk for at jeg er redd for at anal skal gjøre vondt. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg å typen har snakket om å ha analsex, dette er noe verken jeg eller han har hatt før. jeg her hørt at får jenta kan d gjøre drit vodt, mens at får gutten så er d bare trangt å deilig, er ogsæ derfår dette er noe som han er litt mer keen på å prøve enn d jeg er. ettersom at vi er ganske åpne med hverandre har vi pratet litt ut om hvordan vi ska gjøre dette, og jeg har også gitt utrykk får at jeg er litt redd får at d skal gjøre vondt, han mener at om han bare tar meg i doggy først også bare plutselig stikker den inn i rompa så vil jeg ikke få vondt, fårdi at når den først er inne så er den inne. dette er d han mener, så stemmer dette? mens jeg har ingen anelse på hvordan dette ska gå til. og min værste frykt er et jeg ska få sykt vondt eller i verstefall bæsje på mæi, hva gjør jeg?

Besvart 21.09.2019 17:22
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Det kan være sånn at det er gutten som er mest keen på å prøve og ha analsex. 

Det som er viktig er at du ikke går utover de grensene du har for deg. Du bestemmer hva du vil prøve og hva du ikke vil prøve. 

Kjærestens ide om at han stikker penisen rett inn i endetarmen din når dere har samleie i doggy, er ikke noen god ide! Det vil garantert gjøre vondt! 

Som du/dere ser i artikkelen om analsex må en forberede seg på å ha analsex. Det aller viktigste er om du vil dette eller ikke. Hvis du ikke vil det må du si det!

Hvis dere bestemmer dere for å prøve er det viktig at dere har tid fordi det  skal gjøres forsiktig! Endetarmsåpningen må utvides forsiktig. Se artikkelen om analsex. Dere må bruke glidemiddel fordi det ikke er noe naturlig fuktighet i endetarmen.

For å sikre dere at det ikke kommer avføring eller rester etter avføring dirkete på penisen kan dere bruke kondom. Da er det bare å kaste kondomet etterpå. 

Tenk gjennom hva som er rett for deg! Det er som sagt din kropp! 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom om dette.

Les dette og artikkelen om analsex sammen og snakk om det dere leser.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex