Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg prøve sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14-år gammel jente. Jeg har veldig lyst til og prøve sex. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre! Burde jeg vente? Eller kan jeg prøve det ut i denne alderen?

Besvart 23.09.2019 22:30
 

Svar
Hei

Sex er noe flott, mellom to mennesker som er sammen om det og som vanligvis har sex fordi de er tiltrukket av hverandre. Når man er 14 år, er det ganske tidlig å ha sex. Den seksuelle lavalder er 16 år, det vil si at den som har sex med noen som er yngre enn 16 år, kan bli anmeldt. Samtidig er det også viktig å si at dette med sex er oftest ikke noe man bare bestemmer seg for å "prøve ut". Det handler kanskje mer om å finne en kjæreste, en man forelsker seg i , gjensidig. Og at man heller ikke da begynner forholdet med sex, men at man "går gradene", fra forsiktig kosing, stryking, kyssing osv. Sex får komme når begge tenker man er klar for det. 


Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex