Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er over 16, kan han bli straffet for at vi har frivillig sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei 15 år gammel jente som har en kjæreste på 16 år. Vi har vært sammen i et år og vi har hatt sex, det er fullstendig frivillig fra begges side. Jeg lurer på om kjæresten min kan bli straffet for å ha sex med meg? Foreldrene våre er godt kjent og begge er godt likt av den andres foreldre, så er det egentlig så farlig om vi har hatt sex?

Besvart 24.09.2019 23:29
 

Svar
Hei

Nei, han blir ikke straffet for det. Den seksuelle lavalder er til for å beskytte barn og unge mot seksuelle overgrep, og da er det ikke snakk om frivillig sex mellom kjærester på 15-16 år. Du kan lese litt om seksuell lavalder her, og lovgivningen.
Kjempefint at dere har god kommunikasjon mellom foreldrene og dere, da blir også de mye tryggere. Anbefaler dere å ha kontakt med Helsestasjon for ungdom i forhold til prevensjon, hvis dere ikke allerede har tenkt på det.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex