Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex uten kondom for 3 uker siden, føler meg svak og har vondt. HIV?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Hadde sex med en jeg ikke kjenner uten kondom. Det har fått tre uker siden da, og følte på starten at det klødde utrolig mye. Det klødde i ca. 5 dager. Siden da har jeg ikke følt noen symptomer. Nå føler jeg plutselig at musklene i armen gjør vondt, og er skikkelig svak i hele kroppen. Kan det være HIV??

Besvart 23.09.2019 11:50
 

Svar
Hei Jente 16,

Det er lite sannsynlig at dette dreier seg om HIV. For det første er HIV er generelt ganske sjeldent i Norge. Hvis personen du hadde sex med har HIV, og visste om det selv, står nok personen på medisiner som gjør virusmengden i kroppen mindre, som også vil gjøre smitte mindre sannsynlig. Dersom man har vanlig vaginalt samleie med noen med ukontrollert HIV, er sannsynligheten for smitte i størrelsenivået 1/100, den er mye lavere ved kontrollert HIV.

De fleste virussykdommer kan gi muskelsmerte og muskelsvakhet, dette er generelle symptomer som gjør det vanskelig å si noe mer om årsaken i ditt tilfelle.

Hvis du fortsatt føler deg bekymret, kan det være lurt å ta turen til fastlege, eller helsestasjon for ungdom hvor du kan teste deg for HIV, øvrig kan du bli undersøkt og man kan forsøke å finne årsak til muskelsmerter og svakhet. 

Jeg tenker uansett det er lurt å ta en sjekk for de vanligere kjønnssykdommene, slik som klamydia. Generelt bør man teste seg når man har samleie med ny partner. Dette er gratis. f.eks klamydia trenger ikke å gi noen symptomer. 

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om hiv og aids

To jenter har på seg rød sløyfe - hiv/aids-sløyfe (colourbox.com)

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex