Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker veldig godt å ha sex med forskjellige folk. Er jeg hore?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg liker veldig godt å ha sex med forskjellige folk, og har noen ganger sex med folk jeg ikke kjenner. Betyr det at jeg er hore fordi jeg driver med det? Når jeg skal ha sex med en gutt så vil dem ofte ikke hvis dem vet hvor mange jeg har hatt sex med fordi dem syns jeg er horete

Besvart 27.09.2019 16:18
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Du er ikke hore/prostituert. De som er prostituerte selger sex for penger. Du har sex fordi du liker det. Det er en stor forskjell. 

Det er din kropp og dine avgjørelser! Du har ingen andre å stå til rette for enn deg selv.

Hvis noen snakker om dette, spør deg eller kommer med dårlige kommentarer, skal du ikke la dem påføre deg skyld eller skam! Hvis de sier noe, skal du rette ryggen, se de i øynene og svare, at jo, du har hatt sex, og om det var noe de lurte på? Da tar du ikke deres, kanskje skjulte agenda om å påføre deg skam inn i deg, men "leverer" det tilbake til dem. Smil, vær høflig, og ikke la noen få gjøre deg liten. Du skal svare med stolthet og styrke!

Noen har stor seksuell lyst, liker sex med andre godt, og nyter det.

Andre har sex med andre fordi de får bekreftelse på at de er attraktive.

Noen igjen, gjør det for spenningens skyld.

Andre vet ikke hvorfor de har sex med andre, spesielt hvis de ikke nyter det noe særlig.

Noen som har sex med andre nyter det ikke, men at det blir en destruktiv atferd, at det blir en måte å straffe seg selv på. Det er noen som er sinte på de hjemme, og at det blir en måte å "hevne" seg på. Noen har foreldre/foresatte som ruser seg eller er voldelige og som også begår overgrep mot barnet/ungdommen.

Andre drikker eller ruser seg og tenker kanskje så mye gjennom det å ha sex, men har det bare, når det passer. 

Det aller viktigste er at du vet at det er du som bestemmer over kroppen din og hva du vil gjøre og hva du ikke vil gjøre. Du kan si ja når du vil, og du kan si nei når du ikke vil ha sex.

 

Hvis du tenker at du ikke vil ha så ofte sex, eller at du tenker at du vil ha sex i et forhold, kan du ta en pause fra å ha sex med andre. 

Det viser seg at det bare er 1 av 10 av jentene som får orgasme når de har sex på one night stands. Hvis du ikke nyter sexen du har med andre, er det lurt å ta en pause. Pausen kan du benytte til å lære deg og onanere til orgasme, finne ut hva du liker. Da er det lettere å kommunisere det til en partner. 

Når du kjenner deg klar for det, kanskje finner en fast partner/kjæreste, kan dere sammen utforske seksualitet. I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig, snakke sammen om hva man liker og nyter. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. Da kommer samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 

Hvis du har hatt ubeskyttet sex, kan du teste deg for klamydia på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen. Det er gratis å teste seg både hos fastlege og på helsestasjon for ungdom.

Hvis du har behov for å snakke om dette, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. 

Ikke la noen få påføre deg skam.

Vær stolt av deg selv og den du er!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex