Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg runke for å få det bedre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei har runket i 2 år nå nesten vær dag og noen ganger flere ganger om dagen. er veldig lei av å runke å har lyst på noe nytt, noe som kan gjøre opplevelsen generelt bedre. er vanskelig og dyrt å bestille fleshlight eller lignende når man er under 18 år. har lagd hjemmelaget før å syntes det er sykt mye bedere men, jeg har trang forhud så trenger kondomer for å bruke en fleshlight sånn at ikke forhuden trekkes bak. så det jeg lurer på er. Hvordan får jeg kondomer uten å spørre en helsesøster vet jeg kan bestille men er redd for at noen skal finne de, og hvordan kan jeg gjøre det bedere? noen tips hadde vært supert.

Besvart 28.09.2019 18:14
 

Svar
Hei gutt 15!

Så lurt av deg å bli kjent med kroppen din og hvordan du kan få det deilig når du runker! På den måten finner du ut hva som skal til for å få orgasmer sammen med en partner. Det vil gjøre deg tryggere når du skal ha sex med noen og gjøre det enklere for deg.

Du forteller at forhuden din er trang og at det gjør vondt å trekke den tilbake. Det betyr at samleier for deg vil gjøre like vondt. Da er det veldig smart å gjøre noe med forhuden din, slik at du unngår smerter og ubehag. Snakk med lege på helsestasjon for ungdom i kommunen din eller fastlegen din. Da vil du få hjelp, slik at du kan få en avtale på et sykehus. Legen vil da ta bort litt av forhuden din, slik at du smertefritt kan føre forhuden fram og tilbake over penishodet.

Kondomer ligger svært ofte gratis og lett tilgjengelig på venterommet til helsesykepleier både på skolekontoret og på helsestasjon for ungdom. Sjekk ut om det også gjelder skolen og helsestasjonen din. 

Og som du selv er inne på i spørsmålet ditt - kondomer kan bestilles gratis på gratiskondomer.no

Her kommer det noen tips du kan sjekke ut:

-Bruker du venstre hånd når du runker, bytt til høyre - eller omvendt. 

-Varier mellom å bruke hele hånda rundt penis og å bruke bare tommel- og pekefinger - eller omvendt.

-Test ut ulikt trykk, runk både med et løst og et fast grep.

-Test ut å runke med bruk av glidemiddel, slik at det blir vått og fuktig eller bruk en helt tørr hånd.

En gang du er alene og vet du ikke vil bli forstyrret, kan du kle deg naken og se på deg selv i et heldekkende speil. Se på hele deg helt til du liker det du ser. Noen kan like seg selv umiddelbart, andre må se på seg selv naken flere ganger før en kjenner at det er ok.

Test ut hvor og hvordan du liker å bli tatt på kroppen, noen liker myk og forsiktig berøring, andre kan like hardere klaps og klyp. Bruk også tid på å se på testiklene dine.

Dra tilbake forhuden og se på penishodet, hele penis og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. For å få sett alt, er det ok å bruke et speil. Hele dette området er en sterk erogen sone der all berøring kjennes godt og deilig. Prøv ut ulike måter å onanere og stimulere deg selv på og legg merke til hva som gjør spesielt godt. 

Når en gjør denne øvelsen, er det ikke uvanlig at en får seksuelle fantasier. Nyoppdagede seksuelle fantasier og ny kunnskap om hvordan en liker å stimulere hele kroppen sin kan gjøre at du får bedre opplevelser når du runker.

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex