Hopp til hovedinnholdet

Første gang, eldre jenter og lovverket.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei dette var en stund siden men det er to jenter som er 15 og 16 tror eg, (de er større enn meg) som går to klasser over meg og de pleide å klenge seg på meg. en dag dro jeg hjem til hun ene og så hun andre var på samme rommet. de sa at de ville gange opp på meg og om hun andre kunne suge meg. jeg nølte men sa ja. hun eldste tok meg ned i bakken og satt seg inntil ryggen min med bena rundt hoften min. hun andre tok av meg buksen og begynte å runke meg. etterhvert kjente jeg at det begynte å komme så jeg rykket til og da begynte hun eldste og holde meg fast og dra hodet mitt tilbake, og da fikk jeg litt småpanikk og prøvde å komme meg løs,men tenkte fuck it. hun andre sugde til jeg kom, også dro jeg hjem og dusjt. jeg kjente jeg var litt i sjokk (min første gang) men jeg likte det egentlg? dette var to uker før sommerferien, og nå har de sluttet på skolen. men de kom innom engang og sa at de var kåt på meg og at de ville ri meg mens jeg holdes nede.kan jeg ha sex med de ifølge loven?

Besvart 28.09.2019 19:47
 

Svar
Hei Gutt 14 år. 


I din situasjon er det flere områder som vi vil si noe om, men først til hovedspørsmålet ditt om du har lov, i følge lovverket, å ha sex med jentene. 

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Det betyr i teorien at du ikke skal ha sex (også munnsex) før man har fylt 16 år. Jentene har heller ikke lov til å ha sex med en som er under 16 år, altså deg. 

Situasjonen slik du beskriver den er også ikke helt grei i forhold til lovverket. Når to (eller flere) personer har lyst til å ha sex med hverandre må det være helt klinkende klart at alle vil. Alle må si ja, og det er lov til å trekke seg fra situasjonen når som helst. Slik du forteller det så høres det ut som om at jentene tvang seg på deg og at du ga litt opp og lot det skje. 

Det er ikke innafor og kan komme under seksuelt overgrep. 

Mange unge jenter og gutter tenker i ettertid at man har skyld i det som skjedde fordi man ble opphisset, og for gutter er dette så tydelig fysisk. Man får reisning og man kan få en utløsning. Det betyr allikevel ikke at man ville det, eller har noe skyld. 

Hvis det er slik at du var med på hele situasjonen og at du vil i utgangspunktet tilbake for å sex med jentene, så er det lurt å snakke med de først. Du skrev at dette var din første gang, så vil det være både spennende og skummelt og skulle ha samleie for første gang. 

Det er viktig at dere enige om at dere kan stoppe når alle vil. Det er viktig å være tydelig på å bruke kondom slik at du er sikker på at du ikke får sykdommer eller at jenta blir gravid. Og du må være klar for å si hva du vil være med på og hva du ikke vil være med på. Som å bli holdt fast. Som at alle mobiler må være avslått og lagt bort. 

Sex er noe som skal være trygt og godt mellom personer man stoler på. Hvis ikke kan man kjenne på en utrygghet i etterkant. 

Håper du finner den beste løsningen for deg. 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex