Hopp til hovedinnholdet

Er det synd å onanere/runke når man er kristen?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om det er en synd å onanere/runke når man er kristen, jeg har lettet etter svart i timesvis men jeg finner ingen ting, er det greit å onanere ja eller nei

Besvart 29.09.2019 20:06
 

Svar
Hei gutt 13 år

Det er fint at du skriver til oss når det er noe du lurer på, og vi vil svare deg ut ifra at ung.no er livssynsnøytralt.

At du onanerer er en naturlig ting. Det er helt greit at du onanerer når du selv ønsker det. Noen onanarer ofte, andre sjeldent og noen aldri. Alt er like normalt.

Det er ikke farlig og de fleste gjør det. Forskning viser faktisk at det er sunt å onanere. Det er en fin måte å gjøre seg kjent med sin egen kropp, oppleve tilfredsstillelse og samtidig gjøre dette innenfor helt trygge rammer.

Mange kristne tenker slik at Gud neppe hadde skapt mennesker med evne til å føle seksuell lyst og ha kjønnsorganer, om det ikke var meningen at vi skal kunne gjøre oss kjent med kroppen og lysten vår. Fortsett å bli kjent med din egen kropp slik som du gjør.

Dersom du tenker mye på dette og er bekymret for hvordan det påvirker din tro, så kan du  gjerne snakke med helsesykepleier  på skolen din eller helstesjons for ungdom der hvor du bor. 

Lykke til videre. 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex