Hopp til hovedinnholdet

Sårt i skjeden

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg merket her for noen uker siden at det gjorde veldig vondt å ha sex. Jeg begynte å føle meg frem nedentil og merket en stor smerte i åpningen av skjeden. Kan vel kalle det noe form av sår. Bare den er inni skjeden. Hva er det? Å hva kan jeg eventuelt bruke for å få det vekk. Kjæresten min er veldig redd for å skade meg, så han har vært veldig forsiktig. Men det haster å vite hva det er å hva jeg kan gjøre for å fjerne «såret». Hilsen en veldig bekymret tenåring.

Besvart 09.10.2019 18:52
 

Svar
Hei

Det er dessverre ikke mulig å si hva dette såret kan være helt sikkert uten å ha undersøkt deg. 

Sår i skjeden ved samleie er ikke uvanlig, og for mange kan det komme små rifter i slimhinnen hvis man har samleie og kvinnen ikke er våt nok eller det er litt stramt i åpningen. Slike sår gror oftest fint hvis man lar det være i fred en ukes tid. Det er viktig å ta det litt med ro etter dette ved nytt samleie, slik at det ikke kommer en ny rift. Glidemiddel kan være til hjelp.

Noen ganger kan sår komme av soppinfeksjoner eller andre ubalanser i underlivet. Det kan også komme ved hudplager. Det er derfor viktig å ta kontakt med lege dersom det ikke blir bedre. 

Du bør ikke fortsette å ha samleie hvis du har vondt, da kan det gjøre ting verre. Det er fint kjæresten din også passer på dette. 

Les mer om smerter ved samleie i artikkelen under. Håper det alt har blitt bedre! 

 Hilsen lege ved Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex