Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært sammen med en gutt i et halvt år og vi har sex. Min mamma vil ikke at vi skal være alene hjemme osv, fordi hun er redd for at jeg skal bli gravid. Hvordan skal  jeg si at vi har sex til henne?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei , jeg er ei jente som har hatt samleie med typen min. Idag 31 mai har vi vært sammen i 6månder å 3uker. mamma er veldig: nei dere får ikke være alene hjemme,(noen ganger hvis jeg spør mye) også sier hun, men jeg er jo redd for at du skal bli gravid. også si ifra når dere har det. men hvordan skal jeg si det !? plis hjelp meg...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Din mamma håper vel kanskje at dere ikke har sex når du er såpass ung enda og bekymringen for at du kan bli gravid er reell. 
 
Bruker dere prevensjon? Hvis du er seksuelt aktiv og har en fast partner bør du vurdere å begynne med fast prevensjon, for eksempel p-piller. Hvis dere bruker kondom og det fungerer godt, er det veldig bra. Da beskyttes du mot uønsket graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner, for eksempel klamydia.
Hvis dere er nøye med å bruke prevensjon og mamma kommer stadig med bekymringen sin, synes jeg du skal fortelle henne at du har sex men er veldig nøye med å beskytte deg. Hun har ikke rett til å vite når dere har sex, men kan få vite at dere har det. Foreldre vil sine barn kun det beste, og hun ønsker nok ikke at du skal bli gravid, og lager regler som du må følge så lenge du er under 18 år og bor hjemme. 
 
 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæresteforhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæresteforhold


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Når kan du sjølv bestemme å flytte heimanfrå?