Hopp til hovedinnholdet

Om hun tenner på meg sånn som jeg tenner på henne?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er i ett forhold og vi har vert sammen i snart tre år. Kjæresten min er ikke så gira på sex og intimitet som det jeg er, og noen ganger føler jeg at hun ikke en gang bli tennt av meg... noen sjeldne ganger (en gang i månen) opplever jeg at hun virkelig vil ha meg, men ellers så er det jeg som må spør om sex og ja jeg er helt gal etter henne og når vi ligger sammen har vi det begge helt fantastisk. Likevel opplever jeg det som at hun ikke blir opphisset av å se på meg eller ting jeg gjør å det svekker selvtilliten og min innstilling til kroppen min og sex.... hun gjør meg fortvilet og veldig usikker på hva hun føler for meg og om hun tenner på meg sånn som jeg tenner på hun... Hilsen fortvilt, forelsket og kåt gutt

Besvart 10.10.2019 05:39
 

Svar
Hei gutt 20 år.

Du beskriver veldig godt hvordan du føler det og jeg forstår at du er fortvilet.

Det er vanlig at det er forskjell på seksuell lyst. Det betyr ikke at hun ikke tenner på deg eller er like glad i deg som du er i henne. 

Den kvinnelige seksuelle lysten er ofte forskjellig fra den mannlige. En faktor er forskjellen i mengde testosteron, slik det må være. En annen faktor er hvordan den seksuelle tenningen foregår i hjernen og kroppen.

Spørreundersøkelser har vist at 1 av 3 kvinner sjelden eller aldri opplever lyst før sex, de har altså ikke "spontan lyst". Dette er sannsynligvis årsaken til at kvinner sjeldnere tar initiativ til seksualitet enn menn. Men når seksualiteten starter, får kvinnen som regel lyst og de fleste opplever fysisk nytelse ved sex, altså responsiv lyst - seksuell lyst som følge av intim berøring eller en seksuell situasjon. Den fysiske opphisselsen kommer før lysten, og mange kvinner er derfor avhengig av forspill for å tenne seksuelt.

Tre av fire menn har "spontan lyst" - at lysten til seksualitet bare plutselig kommer. 

Hvordan seksuell tenning foregår, kan også være forskjellig mellom kjønnene. Kvinners seksuelle lyst lever først og fremst i hjernen, og så kommer kroppen med etter hvert. 

Mange orker ikke sex rett før de skal sove, det gi mindre søvn, og mange kvinner kan streve med å sovne etter sex, i motsetning til menn. Hvis man er lei seg, stresset, strever med noe i skole/studier/jobb osv. orker de fleste ikke å ha noe seksualitet. Da kan frykten for å bli spurt om sex og vissheten om å måtte avvise være tung. Da kan en trekke seg litt bort, ikke fordi en ikke er glad i kjæresten sin, men fordi en er redd for å bli spurt om sex.

Når hun trekker seg bort kan du tro at hun ikke er like glad i deg. Men det handler ikke om det. Det er bare frykten for å bli spurt om seksualitet som gjør at hun trekker seg.

Du må snakke med henne om dette. Ikke ta det opp i forbindelse med seksualitet, at du har blitt avvist eller rett etter seksualitet. Sikre det at dere har god tid og ikke blir forstyrret.

Kanskje kan du spørre henne hva som skal til, hvordan det skal legges til rette, for at hun skal få lyst? Det å lage en god samtale om dette, at du er åpen og nysgjerrig, at dere sammen kan undre dere, uten å anklage hverandre, kan bli veldig bra.

Hvis dere fortsetter å streve kan dere få hjelp på helsestasjon for ungdom. Mange par får også god veiledning på Familievernkontoret. DEt er også et gratistilbud.

Snakk med kjæresten din!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex