Hopp til hovedinnholdet

Jeg svir, klør og har fått noen blemmer i underlivet, hva kan det være?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. For rundt 1 uke siden begynte jeg å kjenne svie nedentil da jeg for eksempel tisset, og da jeg hadde sex med kjæresten min svei det litt da også. Jeg trodde først det var urinveisinfeksjon. Men en dag senere begynte det å klø også så da trodde jeg det var sopp siden jeg har hatt det før. MEN nå ser jeg at jeg har fått typ blemmer aktige greier der hvor hårene vokser ut. Like nedenfor buken. Hva i all verden kan feile meg? Jeg har også brukt canesten i rundt 4 dager uten at det har hjulpet noe. Har dere en anelse på hva dette kan være? Ps; har fast sexpartner så er ikke kjønnssykdom, med mindre han har hatt sex med noen jeg ikke vet om)

Besvart 12.10.2019 20:57
 

Svar
Hei jente 17 år.

Jeg kan ikke med sikkerhet si hva som er årsaken til dine plager med svie, kløe og blemmer i underlivet, det kan bare en lege ved å undersøke deg. Og om du har forsøkt Canesten uten effekt, vil jeg derfor anbefale deg å la en lege undersøke deg. 

Noen får plager med blemmer/kviser etter intimbarbering, kan det være tilfelle hos deg? Ellers kan en herpesinfeksjon gi blemmer som svir. Les mer om dette i denne artikkelen for å sjekke ut om dette kan være årsaken til dine plager. 

Men, som sagt, anbefaler jeg deg å ta kontakt med lege for å få en sikker diagnose og behandling. Du kan oppsøke lege ved helsestasjon for ungdom, eller kontakte fastlegen din. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg god bedring. 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnssykdommer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnssykdommer