Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk mensen i går, er det fortsatt sjanse for at jeg er gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde ubeskyttet sex for 6 dager siden, jeg går ikke på noe prevensjons middler. Jeg skal egentlig ha mensen om en uke, men fikk det i går. Jeg pleier aldri å få mensen før min vanlig syklus, så ble ganske sjokket når jeg fikk det. Det lignet ikke på vanlig mensen i starten, men er ganske likt nå. Er det fortsatt en sjans for at jeg kan være gravid eller er det helt utelukket?

Besvart 12.10.2019 22:28
 

Svar
Hei jente 17 år.

Jeg forstår at du kan være litt engstelig for å være gravid om du hadde ubeskyttet sex for 6 dager siden.

Men om du har en vanlig menstruasjonsblødning, er det veldig liten sjanse for at du er blitt gravid. Samtidig er det ingenting i denne verden som er helt sikkert, derfor vil jeg uansett anbefale deg å ta en graviditetstest 2-3 uker etter samleiet, for å være på den sikre siden. Dette kan du få foretatt hos helsesykepleier på skolen, eller på helsestasjon for ungdom

Jeg vil også anbefale deg å sørge for å begynne på en sikker prevensjon, slik at du unngår å komme opp i lignende situasjoner i framtiden. Sjekk ut hvilke prevensjonsformer  du kan velge mellom og få hjelp av helsesykepleier til å gjøre et godt og sikkert valg.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet