Hopp til hovedinnholdet

J19. Har ikke fått orgasme på to år med kjæresten min.

Jente 19 år
 

Spørsmål
heisann. jeg er jente på 19 år og min kjæreste er på 20 år. vi har vært sammen i 2 år nå. første gangen da vi hadde samleie var jeg 16 år og han var 17. vi var veldig forelsket par,så hoppet vi i sengen. gjøre samleie. det var veldig vondt i begynnesle, jeg hadde nesten ingen følser( de vil si ingen orgasme).jeg tenke sikkert at det var min føste samleie så derfor gjøre det vondt. men ettert vert lå jeg merke at vi har vert sammen i 2 år uten at jeg har fått orgasme. hvert gang vi gjør samleie får jeg ikke sex lysten. har snakket med voksen og fastlegen min, men fikk dessvere ikke den hjelpen jeg trengt.de sider at det er helt vanlig at kvinner ikke får sex lyst i begynneslen? halllllo det har gått kanskje 2 år. jeg liker kjæresten min veldig godt, og jeg vil ikke at han skal gå bort fra meg. håper om du kan hjelpe meg?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Det du beskriver er dessverre ikke helt uvanlig, og en del jenter opplever at sliter veldig med å få tak på orgasmen sin. Dette er det heldigvis noe å gjøre med, og det er gode muligheter for at dette ordner seg.

Første bud når det gjelder å oppnå orgasme er at du må kjenne din egen kropp godt. Hvis du ikke klarer å gi deg selv orgasme, eller har en idé om hvordan du kan få det er det ikke rimelig å forvente at kjæresten din skal skjønne det av seg selv, uten hjelp.
Du må altså begynne å gjøre deg kjent med deg selv.
De fleste jenter får lettest orgasme ved stimulering av klitoris. Klitoris er en liten tapp som ligger der kjønnsleppene møtes, opp mot magen. Den er ofte dekket av en liten hudfold. Hos mange jenter kan klitoris være vanskelig å finne når man ikke er kåt, men når man blir kåt svulmer klitoris opp, og den blir lettere å finne.
Mange jenter synes at klitoris er så følsom at det er vondt å stimulere den direkte. Da kan man stimulere området rundt.

Du bør nå begynne med å undersøke deg selv. Bruk et lommespeil eller lignende og se deg rundt ved skjeden. Undersøk hvordan de indre og ytre kjønnsleppene ser ut, let deg frem til klitoris og kjenn etter hvordan skjeden din kjennes ut.
Kjenn også etter hva som kjennes godt å ta på. Dette gir deg verdifull informasjon om hva slags stimuli du reagerer bra på.
Det å onanere er en utmerket måte å gjøre seg kjent med seg selv på. Det er helt ufarlig, og ikke galt eller ekkelt å kjenne på sine egne kroppslige reaksjoner.

Etter hvert som du har gjort deg kjent med deg selv, kan du overføre kunnskapen du har fått til sex med kjæresten din. Når dere skal ha sex sammen er det viktig at du er skikkelig kåt før dere begynner. Hvis du ikke er kåt når du skal ha sex kommer du ikke til å få orgasme.
Det er viktig at dere ikke stresser dette, og tar dere god tid med hverandre. Hvis dere er ganske seksuelt uerfarne er det sikkert mye dere trenger å utforske hos hverandre.
Når du skal nyte sex sammen med kjæresten din så må du lede an og vise ham hva du liker. Du kan vise ham det med hendene (altså onanere sammen med ham). Det å onanere sammen kan være litt flaut i begynnelsen, men det går over, og for mange par er dette en veldig naturlig del av sexlivet. Du kan også fortelle ham det, enten ved å si  rett ut hva du vil, eller ved å sende små signaler, som å lage lyder som får ham til forstå hva du vil. Dette siste er litt "tampen brenner" og kan være vanskelig å få til skikkelig. Det beste er altså om du velger en mer direkte måte å fortelle ham hva du vil.

Det er liten grunn til å tenke at det skal være noen umulighet for deg  få orgasme, men det kan være en utfordring å finne frem til den i begynnelsen. Ta dere god tid, sett pris på de fine stundene dere har selv om orgasmen ikke har kommet, og snakk sammen om det dere opplever.

Hvis du/dere synes noe av dette er vanskelig så er dere hjertelig velkomne til å ringe SUSS på 800 33 866. Der er dere helt anonyme, og får snakke med profesjonelle som har lang erfaring i å snakke om disse tingene.
Til slutt kan det også være aktuelt, hvis dere ikke får dette til, å få mer hjelp. Du kan få henvisning til gynekolog av legen din, eller dere kan gå til sexologisk rådgivning. Det beste er i så fall å kontakte en sexolog som er medlem i Norsk Forening for Klinisk Sexologi www.nfks.no/ Du kan sikkert kontakte organisasjonen for å få kontaktinformasjon til en sexolog i nærheten av dere.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Hva er aldersgrensen for å satse penger på pengespill?